OMLADINSKA FUTSAL SELEKCIJA U MOSTARU TRAŽI PROLAZ NA EVROPSKO PRVENSTVO,VLADIMIR JOVANOVIĆ POZVAO 15 IGRAČA

22.03.2019.

 

Selektor Vladimir Jovanović odabrao je 15 igrača za završne pripreme Futsal U19 selekcije u Vrnjačkoj Banji uoči odlaska u Mostar, u ponedeljak 25.marta na kvalifikacioni turnir za Futsal U19 Prvenstvo Evrope.

Na spisku se nalaze: golmani Mihailo Margetić (FON, Beograd), Nemanja Milanović (Ekonomac, Kragujevac), Vladan Koljajić (Ekonomac, Kragujevac), igrači Aleksandar Mandić (SAS, Zrenjanin), Zoran Arđeljan (Pčinja), Matija Urošević (Jastrebac, Blace), Đorđe Rosić (Metalac Kolorado), Predrag Radak (Forum, Vršac), David Miković (Olimp, Vrnjačka Banja), Aleksa Milivojević (Ekonomac, Kragujevac), Nikola Milašinović (Požarevac), Marko Stojanović (Ekonomac, Kragujevac), Lazar Marinković (Ekonomac, Kragujevac), Jovica Petrović (Metalac Kolorado), Jovan Urošević (Metalac Kolorado).

 

Sa ovog spiska 12 igrača će putovati u Mostar, a treba naglasiti I da su kao gosti selekcije priključena dvojica najtalentovanijih igrača generacije 2002.Aleksandar i Ognjen Stanković (obojica KMF Požarevac) koji će biti aduti reprezentacije za narednu generaciju.

RASPORED 

27.mart:BIH – SRBIJA (17.00)

28.mart:Portugal – SRBIJA (17.00)

30.mart:Moldavija – SRBIJA (17.00)

Samo pobednik grupe izboriće plasman na finalni turnir Futsal U19 Prvenstva Evrope koje će se odigrati u septembru ove godine u Letoniji.

Selektor Vladimir Jovanović ocenio je da nas u Mostaru čeka izuzetno težak posao, ali da će Srbija sigurno imati šta da pokaže na svom prvom zvaničnom takmičenju za Futsal U19 selekcije.

-Veoma smo naporno radili u protekle dve godine da oformimo i uigramo ovu selekciju mladih igrača futsala i mislim da smo za to vreme stvorili dosta respektabilan tim koji može ravnopravno da igra sa svima u Evropi. Pokazali smo to i na brojnim kontrolnim utakmicama i za svakog protivnika smo bili tvrd orah. Na turnir u Mostar ne odlazimo kao favoriti, pre svega zbog činjenice da nam je protivnik u grupi sjajni Portugal, ali nećemo se predati unapred. Na ruku nam ne ide ni raspored, jer odmah na startu igramo dve najvažnije utakmice, bez dana odmora, ali momci su spremni i motivisani do maksimuma. Pred sam polazak na put odlučiću se za konačan spisak, ali trenutno nemam velikih dilema, važno je samo da nas mimoiđu povrede.