U 19

Omladinci poraženi u proveri protiv Holandije i pored dobrog izdanja

13.11.2017.

STRELCI: 0:1 Kadioglu 35, 0:2 Malen 40.Stadion: SCFSS u Staroj Pazovi. Gledalaca: oko 200. Sudija: Đorđe Maksimović. Pomoćnici: D.Savović, I.Lovre. Žuti kartoni: Kadioglu, Teze (Holandija).
SRBIJA:Mićanović (od 46. Đekić), Vlalukin (od 46. Veličković), Veselinović (od 77.Ivančević), Bošnjak, Terzić (od 77. Matijević), Kojić, Petrović (od 60. Mišković), V.Nikolić (od 60. Nešković), Joveljić (od 46. Stuparević), Stanojev (od 46. L.Nikolić), S.Jovanović (od 60. L.Pavlović).
HOLANDIJA:Dornuš, Teze, Kramer, Oispo, Vindal, Van de Loi, Zvarts, Heide (od 61. Keide), Venema, Kadioglu(od 46. Lonvijk), Malen (od 74. Piroe).
Omladinska reprezentacija Srbije izgubila je od vršnjaka iz Holandije u jednoj od provera za drugi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.
Srbija je u meč ušla veoma dobro, izašli su „orlići“ vosoko, igrali presing na zadnju liniju Holandije, ali gosti su se pokazali kao veoma dobra i organizovana selekcija. Uostalom, Holanđani su, kao i mi, lako izborili vizu za drugi, završni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.Reč je o izuzetno kvalitetnoj selekciji sa kojom smo u velikom delu meča bili egal, ako ne i opasniji, ali za razliku od nas, gosti su znali da iskoriste svaki pad koncentracije u našoj igri. U oba slučaja to je kaznio Malen, prvo u 35. minutu a onda i pet minuta kasnije.

U nastavku je selektor Miloš Velebit pružio šansu i ostalim igračima, a naša selekcija je ponovo prikazala sasvim solidnu igru. Posle svega utisak je da rezultat nije bio u skladu sa dešavanjima na terenu, jer po svemu prikazanom naši omladinci zaslužili su mnogo više.