A selekcija

OBAVEŠTENJE ZA MEDIJE, SISTEM AKREDITOVANJA ZA SC FS SRBIJE, UTAKMICE "A" I MLADE REPREZENTACIJE (30. AVGUST 2018.)

09.09.2018.

SISTEM AKREDITOVANJA ZA PRISTUSTVO U SC FSS TOKOM PRIPREMA „A“ TIMA, UTAKMICU „A“ TIMA U LIGI NACIJA PROTIV RUMUNIJE 10. SEPTEMBRA I UTAKMICU MLADE REPREZENTACIJE PROTIV MAKEDONIJE U NOVOM SADU 7. SEPTEMBRA

PRISUSTVO U SC FS SRBIJE U STAROJ PAZOVI:

U skladu sa UEFA procedurama i evidencijom medijskih aktivnosti, sistem akreditovanja za prisustvo medija u SC FS Srbije u Staroj Pazovi tokom priprema “A“ tima za predstojeće utakmice u Ligi nacija (Litvanija 7. septembar u Viljnusu i Rumunija 10. septembar u Beogradu na stadionu Partizana) otvoren je od četvrtka 30. avgusta i zatvara se u nedelju u 15 časova (posle toga nećemo prihvatati zahteve)

Neophodni su sledeći podaci:

Ime i prezime zaposlenog, kategoriju kojoj pripada (novinar, fotreporter, snimatelj, dodatno osoblje) u zavisnosti od toga dobiće odgovarajuću akreditaciju.

Na memorandumu firme poslati potvrdu o zaposlenju, kao i kopiju validne novinarske legitimacije.

Akreditacije koje su odobrene možete podići prilikom ulaska u SC FSS uz uvid u novinarsku legitimaciju i ličnu kartu.   

Mediji kojima je odobrena akreditacija mogu ih koristiti i fizički zadržati dokle god traju medijske aktivnosti u SC FSS za navedene utakmice „A“ tima.

U obavezi su da akreditacije vrate po završetku medijskih aktivnosti u SC FSS (9. septembar) ili da ih dostave najkasnije do petka 14. septembra u prostorije FSS, Terazije 3, osmi sprat.   

Ukoliko menjate izveštače u odnosu na prethodni dolazak, molimo vas da nas o tome obavestite takođe blagovoremeno (dan ranije pre sledećeg dolaska) mejlom.  

Molim vas da imate u vidu da je kapacitet za medijske aktivnosti u SC FSS ograničen i da zahteve za akreditacijom šaljete u skladu sa objektivnim potrebama vašeg medija kako se ne bi stvarala nepotrebna gužva.

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

1. medijski partneri FSS
2. sportske redakcije, odnosno mediji
3. ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

Vaše zahteve možete slati na mejl [email protected] i još jednom vas molimo da se pridržavate navedenih vremenskih rokova, u suprotnom neće vam biti izdata akreditacija. Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje i prijavom u UEFA. Kontrola će biti obavljena na ulazu u SC FSS.
Za ulazak u SC FSS važeće su i akreditacije koje ćemo izdavati od 7. septembra za prisustvo na meču „A“ tima Srbije protiv Rumunije na stadionu Partizana.

UTAKMICA „A“ REPREZENTACIJE SRBIJE PROTIV RUMUNIJE 10. SEPTEMBRA NA STADIONU PARTIZANA I UTAKMICA MLADE REPREZENTACIJE SRBIJE PROTIV MAKEDONIJE NA STADIONU „KARAĐORĐE“ U NOVOM SADU (7. SEPTEMBAR)

Sistem akreditovanja za utakmicu „A“ reprezentacije Srbije protiv Rumunije u Ligi nacija koja je na programu u ponedeljak 10. septembra na stadionu Partizana (20.45, direktan prenos na TV Sportklub) biće otvoren od ponedeljka 3. septembra (12.00), zatvara se u subotu 8. septembra u 12 časova (posle toga nećemo uvažavati poslate zahteve i neće biti moguće izdavanje akreditacija).  

Sistem akreditovanja za utakmicu mlade reprezentacije Srbije protiv Makedonije 7. septembra na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu (18.00, direktan prenos na TV Arena sport) takođe počinje u ponedeljak 3. septembar od 12 časova i zatvara se u četvrtak 6. septembra u 12 časova (posle toga nećemo uvažavati zahteve i neće biti moguće izdavanje akreditacija).  

Neophodni su sledeći podaci:

Zahtev za obe utakmice mora da sadrži ime i prezime izveštača i poziciju na stadionu sa koje će izveštavati (print i elektronski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu, radio izveštači za njima određene pozicije i televizijske kuće, koje nisu  nosioci TV prava i koje, podsećamo, nemaju pravo snimanja utakmice „A“ reprezentacije, to pravo u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ima televizija Sportklub, a za snimanje utakmice mlade reprezentacije potrebna je dozvola televizije Arena sport).

Potrebno je da zahteve šaljete na momorandumu vaše firme uz validnu novinarsku legitimaciju.

Akreditacije za meč „A“ tima izdavaćemo 7. i 8. septembra u prostorijam FSS, Terazije 3, 9. sprat, od 10 do 14 časova, kao i na stadionu Partizana u prostoriji koja je predviđena za akreditacioni centar – glavni ulaz na stadionu Partizana  (Sportsko društvo, na spratu, odmah do ulaska u nekadašnji restoran FK Partizan).

Sa izdavanjem akreditacija na stadionu počinjemo u subotu 8. septembra od 14 do 18 časova, a akreditacije se izdaju i na dan utakmice od 12 sati do početka utakmice.

Da biste prisustvovali medijskim aktivnostima na stadionu Partizana dan pred i na dan utakmice akreditacija je neophodna.  

Akreditaciju za meč mlade reprezentacija izdavaćemo na stadionu „Karađorđe“ na dan utakmice, 10. septembra 2018, od 16:00 časova do početka utakmice.

Informaciju o tome da li Vam je odobrena akreditacija možete dobiti na pozivom na broj +381 064 818 01 39.

Ulaz na stadion biće omogućen samo uz posedovanje sledećih dokumenta: akreditacije i validne novinarske legitimacije.

Za identifikaciju će važiti legitimacije izdate od sledećih udruženja: USN Srbije, Udruženje novinara Srbije, NDNV, AIPS, NUNS.

Zamena akreditacija, odnosno imena prijavljenih novinara, nije moguća i akreditacije će biti izdavane samo licima čija se imena nalaze na spisku akreditovanih.

Svaka zloupotreba biće sankcionisana oduzimanjem prava na akreditovanje za utakmice u organizaciji FSS i prijavom u UEFA.

Kontrola će biti obavljena na ulazu.

Broj mesta je ograničen, pa se zato mole redakcije da prijavljuju broj novinara prema stvarnim potrebama posla.

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom i sledećim prioritetima:

1. medijski partneri FSS
2. sportske redakcije, odnosno mediji
3. ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu

Molimo Vas da u celosti poštujete naznačeni rok za akreditovanje, jer u protivnom nećete moći da dobijete akreditatciju za praćenje utakmice.