A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ I ALEKSANDAR KOLAROV PRED MEČ SA RUMUNIJOM

09.09.2018.

Posle pobede u premijernom meču u Ligi nacija protiv Litvanije u Viljnusu (1:0), Srbija će u ponedeljak, 10.septembra, u okviru drugog kola biti doomaćin Rumuniji. Poslednji put Rumuni su gostovali u Beogradu u oktobru 2009. godine kada smo slavili plasman na Svetsko prvenstvo koje se održavalo u Južnoj Africi. Druga interesantna stvar odnosi se na našeg selektora Mladena Krstajića, kome će ovo biti prvi meč koji će kao selektor „igrati“ u Srbiji, i to na travi stadiona Partizana na kom je nastupao kao igrač.

-Igramo protiv Rumunije i očekuje nas sigurno mnogo zajhtevniji i teži meč nego u Litvaniji. Nema sumnje da će nam biti teško, jedan ood razloga je što smo igrali u petak i igrači su imali malo vremena za oporavak. Bez obzira, to nije i ne može biti nikakav alibi, siguran sam da će momci dati svoj maksimum – rekao je Mladen Krstajić na konferenciji za medije u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Selektor je najavio i neke izmene u timu što je i očekivano jer se igraju dva meča u razmaku od samo nekoliko dana…

-Biće promena, neke igrače smo svesno odmarali, odnosno nisu igrali protiv Litvanije. Lakše su povređeni Rodić, Krstičić, Matić, Vuković i Milenković. Niko nije otpisan i nećemo rizikovati,a videćemo na poslednjem treningu ko je spreman za utakmicu.

Srbija je dobro igrala protiv Litvanije, imala tri stative, prečku, dva penala, a opet na kraju se uvukla nervoza, upravo zbog silnih propuštenih prilika…

-Sigurno da mogu da budem zadovoljan većim delom utakmice u Litvaniji, jer ova ekipa je igrala prvi put zajedno. Stvari se svakako mogu ispraviti, a dobro je što na kraju nismo bili kažnjeni. Analizirali smo Rumune, oni se takođe uigravaju, imaju i novog selektora. Igraćemo protiv brže i agresivnije ekipe, ali želimo pobedu i tri boda, pogotovo jer igramo na kod kuće.

Selektor je pohvalio igrače, govorio i o nekim spornim pozicijama za koje trenutno nemamo nekih većih alternativa u budućnosti…

-O Kolarovu je suvišno pričati, sigurno da nam mnogo znači i na klupi, a pogotovo na terenu. On nije samo komandant odbrane već sele reprezentacije Srbije. Za njega imamo zaamenu u Rodiću, a što se tiče desne strane, možemo da računamo i na Milenkovića, a šta će biti kada ode Rukavina…Imamo mlađe igrače, zlatne „orliće“ koji ne igraju u svojim klubovima, a ukoliko poprave status u klubu mogu da odgovore izazovu.

Kapiten „orlova“ Aleksandar Kolarov ne krije da i pored pobede u Viljnusu ne očekuje pune tribune u Humskoj… Nadam se i voleo bih da stadion bude pun, ali realno gledam na stvari i na atmosferu oko reprezentacijie. O predstojećem rivalu, selekciji Rumunije, rekao kapiten je rekao da ima lepo mišljenje… Poznajem neke njihove igrače, igrao sam zajedno sa pojedincima, a sa Raduom sam baš dobar – istakao je Aleksandar Kolarov.