Novi uspeh U17 ženske selekcije u Temišvaru

05.08.2017.

Kadetkinje Srbije su i u drugom prijateljskom meču pobedile Rumuniju, ovog puta sa 2:0 (1:0)

Očigledno je bilo da je prva utakmica u kojoj je ženska selekcija Srbije do 17 godina pobedila Rumuniju sa 3:0 uticala da u drugom susretu naša reprezentacija ima nešto manje motiva, ali je uprkos tome ponovo bila daleko bolji rival od domaćina i više nego zasluženo je ostvarila pobedu.

Srbija je povela u 35. minutu preko Isidore Gajdobranski, dok je drugi put mrežu Rumunije zatresla Ksenija Pavlović u 75. minutu. Najbolju i praktično jedinu priliku za gol Rumunija je imala pred kraj prvog poluvremena kada je jedna od igračica domaće reprezentacije pogodila prečku.

Pruženo na terenu u smislu kvaliteta igre nije bilo na zavidnom nivou, a možda je razlog tome i termin meča koji je počeo u 8.30 po srednje evropskom (srpskom) vremenu, ali su zato volja i želja kod reprezentativki Srbije bile na maksimumu. Pokazale su da imaju karakter i zbog svega prikazanog zaslužile su pohvale.

Što se tiče sastava naše ekipe bilo je promena u odnosu na prvi susret tako da su šansu od početka imale igračice koje su pre dva dana bile na klupi, dok je u drugom poluvremenu bilo obrnuto. Na tribinama se okupilo i oko 20 navijača Srbije, pre svega roditelja naših reprezentativki, koji su se maksimalno potrudili da pruže sjajnu podršku.

Evo i sastava Srbije, utakmicu su počele sledeće reprezentativke: Tatjana Perenčević (golman), Lena Marjanović, Margita Vasović, Tamara Nikolić, Natalija Vorkapić, Milica Radić, Marija Đurović, Milica Bulatović (kapiten), Anja Vulikić, Isidora Gajdobranski, Dušica Petrović, sa klupe šansu su dobile: Jovan Petrović (golman), Milica Denda, Ksenija Pavlović, Jelena Raičević, Dejana Magovčević, Andjela Krstić, Ana Barjaktatović i Živana Stupar.