Vesti

NAVIJAJ ZA SRBIJU | STEVAN STOJANOVIĆ, DIREKTOR A REPREZENTACIJE U OŠ „LAZAR SAVATIĆ“, DECA GOSTI FS SRBIJE PRVOM PRILIKOM KADA SE DOZVOLI PRISUSTVO PUBLIKE NA UTAKMICI ORLOVA

05.05.2021.

Sjajna akcija marketing i medija sektora Fudbalskog saveza Srbije ’Navijaj za Srbiju’ nastavila se u Osnovnoj školi ’Lazar Savatić’ u Beogradu. Učenici osmog razreda imali su priliku da se druže sa legendom srpskog fudbala, danas direktorom A reprezentacije naše zemlje, Stevanom Dikom Stojanovićem.

Proslavljeni golman je govorio o značaju podrške državnom timu i pozvao najmlađe navijače da budu gosti na stadionu prvom prilikom kada se dozvoli prisustvo publike na sportskim događajima.

“Igrali smo prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pred praznim tribinama i bilo nam je mnogo teško. Iskreno, jedva čekam da se situacija sa koronom normalizuje i da se publika vrati na fudbalske stadione. U septembru nas očekuje utakmica protiv Luksemburga u Beogradu i zaista bih bio presrećan da vas vidim u prvim redovima sa zastavama i šalovima Srbije” – obratio se Stojanović učenicima i obećao da će reprezentacija na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem nastaviti da vraća veru nacije u srpski fudbal.

Poseta direktora A tima Srbije bila je sastavni deo radionice u okviru edukativnog međunarodnog projekta “Razvoj nove generacije sportskih navijača” koju organizuje Udruženje navijača “Džentlmeni” uz pomoć stručnih konsultanata i podršku Fudbalskog saveza Srbije.

Tema radionica je edukacija dece za ispravno ponašanje na stadionima i sportskim događajima, podizanje svesti o uzrocima lošeg ponašanja u navijačkom svetu i razmena iskustava o dobrim navijačkim praksama, kao i promocija navijanja za reprezentaciju svoje zemlje. U veoma prijatnom ambijentu, učenici su učestvovali u kvizu na temu poznavanja sporta i fudbalske reprezentacije Srbije, a učeniku koji je ostvario najbolji rezultat Stevan Dika Stojanović je uručio dres našeg nacionalnog tima.

Svaki učesnik radionice dobio je za uspomenu majicu sa logom aktuelnog projekta koji je podržan od strane Ministarstva prosvete i gradskih sekretarijata za sport i omladinu.