Arhiva

NAGRADE NAJBOLJIMA I NAJPERSPEKTIVNIJIMA

25.04.2017.

Priznanja za Uroša Đurđevića, Nenada Lalatovića, Milorada Mažića i asistente, Nenada Minakovića, Alegru Poljak,Tanju Đapić i Nemanju Savića

 

Fudbalski savez Srbije uručio je, u skladu sa lepom tradicijom, priznanja za najbolje i najperspektivnije igrače, igračice, trenere i sudije u 2016. godini.

NAJPERSPEKTIVNIJI IGRAČ 2016.
Uroš Đurđević


Uvek gol i samo gol! San svakog igrača, privilegija samo retkih golgetera. Njegova fudbalska opsesija naša je nada u pobedu. Strelac koji pogađa metu pravo u centar vrhunske karijere. Kratko je rastojanje na dugačkom putu od velikog talenta do velikog igrača. On ga sa lakoćom prelazi dok postiže i proslavlja golove sa narazdvojnim drugovima iz omladinske i Mlade reprezentacije… I na debiju u „A“ timu, opet stegnuta pesnica u vazduhu. Zato, uvek gol i samo gol!
Priznanje Urošu Đurđeviću, najperspektivnijem srpskom igraču u 2016. godini, uručio je Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS,

NAJPERSPEKTIVNIJI TRENER 2016.
Nenad Lalatović

Dovoljno mlad da se od njega tek očekuje mnogo, dovoljno iskusan da je već uradio mnogo. Fudbal na terenu, fudbal na klupi, fudbal u krvi… Uvek i svuda – fudbal. Igračka karijera za veliko poštovanje, trenerska karijera za velika očekivanja. Predvodnik Mlade reprezentacije, zlatne generacije kojoj Srbija s razlogom veruje. Prvaci Evrope iz Litvanije, šampionu sveta iz Novog Zelanda. Vođa i tim za napad na evropski tron i u Poljskoj!
Priznanje Nenadu Lalatoviću, najperspektivnijem srpskom treneru u 2016. godini, uručio je Goran Bunjevčević, sportski direktor FSS.

NAJBOLJA SUDIJSKA TROJKA 2016.
Milorad Mažić
Milovan Ristić
Dalibor Đurđević

Srpska fudbalska pravda i na ternima Evrope i sveta. Naši arbitri sa znakom UEFA i FIFA – poštovani, autoritativni, reprezentativni… Sudijska trojka kojom se ponosimo čitavu deceniju! I prošle, 2016. godine, opet najbolji!
Priznanje Miloradu Mažiću, Milovanu Ristiću i Daliboru Đurđeviću uručio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

NAJPERSPEKTIVNIJI SUDIJA 2016.
Nenad Minaković

On je samo jedan od učenika srpske fudbalske škole suđenja. Mlad, ambiciozan, talentovan i odlučan. Krenuo je iz vojvođanske ravnice i sad prelazi tradicionalni put prepoznatljivih arbitara iz Novog Sada. Ova nagrada predstavlja podstrek i obavezu za budućnost…
Priznanje Nenadu Minakoviću, najperspektivnijem srpskom sudiji u 2016. godini, uručio je Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS.

NAJBOLJA IGRAČICA 2016.
Alegra Poljak

Pre tri godine bila je najperspektivnija srpska fudbalerka. Na ovom istom mestu, zahvalila se na poverenju i podršci i obećala da će učiniti sve da bude najbolja i u apsolutnoj kategoriji. Danas ispunjava obećanje, ovenčana uspesima sa subotičkim Spartakom i slavnim Ferencvarošem. Igre za Srbiju uvek su nešto posebno… Najdraže kao i ova nagrada!

Priznanje Alegri Poljak, najboljoj igračici Srbije u 2016. godini, uručio je Novica Tončev, potpredsednik FSS.

NAJPERSPEKTIVNIJA IGRAČICA 2016.
Tanja Đapić

Ona je velika nada fudbalske Srbije. Stasala u kadetskoj i omladinskoj konkurenciji, već debitovala u „A“ reprezentaciji. Odbrana velikog gola u napadu na veliku karijeru. Čuvar mreže Vojvodine, čuvar vere i nade da Srbija ima „broj 1“ za perspektivnu budućnost u koju svi verujemo….
Priznanje Tanji Đapić, najperspektivnijoj igračici Srbije u 2016. godini, uručio je Novica Tončev, potpredsednik FSS.

NAJBOLJI TRENER U ŽENSKOM FUDBALU 2016.
Nemanja Savić

Trener Vojvodine i predvodnik najmlađe ženske ekipe u srpskoj ligi. Pobornik modernog fudbala, spoja upornosti i estetike, večiti borac za napredak i promociju lepote i mladosti, koja ženski fudbal u Srbiji treba da dovede u korak sa evropskim kvalitetom. Posao za velikog znalca i još većeg entuzijastu…
Priznanje Nemanji Saviću, najboljem srpskom treneru u ženskog fudbalu u 2016. godini, uručio je Novica Tončev, potpredsednik FSS.