Архива

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА И НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИМА

25.04.2017.

Признања за Уроша Ђурђевића, Ненада Лалатовића, Милорада Мажића и асистенте, Ненада Минаковића, Алегру Пољак,Тању Ђапић и Немању Савића

 

Фудбалски савез Србије уручио је, у складу са лепом традицијом, признања за најбоље и најперспективније играче, играчице, тренере и судије у 2016. години.

НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ ИГРАЧ 2016.
Урош Ђурђевић


Увек гол и само гол! Сан сваког играча, привилегија само ретких голгетера. Његова фудбалска опсесија наша је нада у победу. Стрелац који погађа мету право у центар врхунске каријере. Кратко је растојање на дугачком путу од великог талента до великог играча. Он га са лакоћом прелази док постиже и прославља голове са нараздвојним друговима из омладинске и Младе репрезентације… И на дебију у „А“ тиму, опет стегнута песница у ваздуху. Зато, увек гол и само гол!
Признање Урошу Ђурђевићу, најперспективнијем српском играчу у 2016. години, уручио је Горан Буњевчевић, спортски директор ФСС,

НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ ТРЕНЕР 2016.
Ненад Лалатовић

Довољно млад да се од њега тек очекује много, довољно искусан да је већ урадио много. Фудбал на терену, фудбал на клупи, фудбал у крви… Увек и свуда – фудбал. Играчка каријера за велико поштовање, тренерска каријера за велика очекивања. Предводник Младе репрезентације, златне генерације којој Србија с разлогом верује. Прваци Европе из Литваније, шампиону света из Новог Зеланда. Вођа и тим за напад на европски трон и у Пољској!
Признање Ненаду Лалатовићу, најперспективнијем српском тренеру у 2016. години, уручио је Горан Буњевчевић, спортски директор ФСС.

НАЈБОЉА СУДИЈСКА ТРОЈКА 2016.
Милорад Мажић
Милован Ристић
Далибор Ђурђевић

Српска фудбалска правда и на тернима Европе и света. Наши арбитри са знаком УЕФА и ФИФА – поштовани, ауторитативни, репрезентативни… Судијска тројка којом се поносимо читаву деценију! И прошле, 2016. године, опет најбољи!
Признање Милораду Мажићу, Миловану Ристићу и Далибору Ђурђевићу уручио је Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.

НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИ СУДИЈА 2016.
Ненад Минаковић

Он је само један од ученика српске фудбалске школе суђења. Млад, амбициозан, талентован и одлучан. Кренуо је из војвођанске равнице и сад прелази традиционални пут препознатљивих арбитара из Новог Сада. Ова награда представља подстрек и обавезу за будућност…
Признање Ненаду Минаковићу, најперспективнијем српском судији у 2016. години, уручио је Јован Шурбатовић, генерални секретар ФСС.

НАЈБОЉА ИГРАЧИЦА 2016.
Алегра Пољак

Пре три године била је најперспективнија српска фудбалерка. На овом истом месту, захвалила се на поверењу и подршци и обећала да ће учинити све да буде најбоља и у апсолутној категорији. Данас испуњава обећање, овенчана успесима са суботичким Спартаком и славним Ференцварошем. Игре за Србију увек су нешто посебно… Најдраже као и ова награда!

Признање Алегри Пољак, најбољој играчици Србије у 2016. години, уручио је Новица Тончев, потпредседник ФСС.

НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈA ИГРАЧИЦА 2016.
Тањa Ђапић

Она је велика нада фудбалске Србије. Стасала у кадетској и омладинској конкуренцији, већ дебитовала у „А“ репрезентацији. Одбрана великог гола у нападу на велику каријеру. Чувар мреже Војводине, чувар вере и наде да Србија има „број 1“ за перспективну будућност у коју сви верујемо….
Признање Тањи Ђапић, најперспективнијој играчици Србије у 2016. години, уручио је Новица Тончев, потпредседник ФСС.

НАЈБОЉИ ТРЕНЕР У ЖЕНСКОМ ФУДБАЛУ 2016.
Немања Савић

Тренер Војводине и предводник најмлађе женске екипе у српској лиги. Поборник модерног фудбала, споја упорности и естетике, вечити борац за напредак и промоцију лепоте и младости, која женски фудбал у Србији треба да доведе у корак са европским квалитетом. Посао за великог зналца и још већег ентузијасту…
Признање Немањи Савићу, најбољем српском тренеру у женског фудбалу у 2016. години, уручио је Новица Тончев, потпредседник ФСС.