U 16

Mlađi kadeti na mini pripremama pobedili u Podgorici Crnu Goru – 1:0(1:0)

24.02.2018.

 

Mlađa kadetska reprezentacija Srbije nalazi se na mini pripremama u Crnoj Gori, a u sklopu aktivnosti generacija 2002. odigrala je danas i prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Crne Gore.
STRELCI: 0:1 Veljović 12. Trening kamp FSCG u Podgorici. Gledalaca: oko 100. Sudija: Goran Ivanović.
CRNA GORA: Baltić, Dajević, Vuković, Marsenić, Ćosić, Vukotić, Gašević, B.Marković, Perošević, Obradović, Mijović. Igrali su još: Aković, Šćepanović, Ahmetaj, Janjić, Kovačević, Kujović, M.Marković, Juković, Šaletić, Stešević, Milović. Selektor Obren Sarić.
SRBIJA:Kosovac, Mirić, Ergelaš, Knežević, Nikolić, Ilić, Čolić, Stevanović, Isailović, Blagojević, Veljović. Igrali su još: Kožul, Luković, Rogan, Drezgić, Perduv, Đurasović, Stojković, Mladenović, Stojak, Baić. Selektor: Ivan Đukanović.

Selektor Ivan Đukanović pružio je šansu velikom broju igrača,a boravak u Crnoj Gori dobro je poslužio kao priprema za ono najvažnije, jesenji start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Srbija je u prvom krugu kvalifikacija za rivale dobila Mađarsku, Litvaniju i Rumuniju a domaćin Grupe 9 biće Mađarska. Turnir se održava od 30. septembra do 6. oktobra 2018.godine, a u naredni ciklus kvalifikacija odlaze dve prvoplasirane selekcije. Evropsko prvenstvo igra se u Republici Irskoj 2019. godine.