A selekcija

MLADI I TALENTOVANI AS UDINEZEA LAZAR SAMARDŽIĆ PRIHVATIO POZIV SELEKTORA DRAGANA STOJKOVIĆA

24.02.2023.

Lazar Samardžić od marta na raspolaganju selektoru Srbije.

Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja, kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije!

Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica, odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potpisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima.

Kontakt između Samardžića i Stojkovića postoji još od leta prošle godine. Selektor je u avgustu bio na utakmici Milana i Udinezea i praktično od tada prati razvoj talentovanog i perspektivnog fudbalera.

Samardžić je rođen 24. februara 2002. godine u Berlinu. Bio je deo svih mlađih kategorija nacionalnog tima Nemačke. Pre Udineza igrao je u seniorskim timovima Herte i Lajpciga.

 

Photos: Udinese Calcio