A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ:ČESTITAM IGRAČIMA,POKAZALI SU KVALITET I KARAKTER,TAKO SE BORI ZA SRBIJU

20.03.2019.

Srbija je odigrala dobru utakmicu u Volfsburgu, a remi sa Nemačkom dobija na težini ako se zna da u timu nije bilo nekoliko standardnih igrača, onih iskusnijih. Remi nam donosi i dobru atmosferu pred put u Lisabon i prvi meč u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo, protiv Portugala.Selektor Mladen Krstajić izneo je utiske posle remija sa četvorostrukim prvacima sveta…

-Naša mlada ekipa je pokazala i kvalitet i karakter. Momci su potvrdili da imaju dobar potencijal. Mora da se zna da smo igrali bez sedam, osam zaista važnih igrača. I prvo poluvreme smo delovali veoma dobro, postigli gol, a imali još nekoliko prilika da na odmor odemo sa ubedljivijim vođstvom. Ko zna kako bi se onda do kraja odvijale stvari. Normalno je da su Nemci uzvratili u naystavku, podigli su se, biuli opasni u nekoliko situacija, ali mi smo tada imali odličnog Marka Dmitrovića. Posle svega viđenog, rezultat je zaslužen, a ja bih čestitao mojim igračima, jer su dali maksimum i to je najbolji pokazatelj kako treba da se igra u dresu Srbije. Uvek do kraja, maksimuma. Čestitao bih i Nemcima, pre svega na gostoprimstvu – rekao je Mladen Krstajić.

Nemačke novinare je zanimala reakcija Pavkova kod crvenog kartona…

-Crveni karton je možda i jedina loša stvar koja se desila, ali molim vas da razumete i igrača. Nije bilo namerno, Pavkovu je ovo prva utakmica u dresu reprezentacije.

Luka Jović je nastavio sa golovima i u dresu reprezentacvije, posle sjajnih izdanja u Bundes ligi i mečevima u Ligi Evrope…

-Luka je potvrdio svoj potencijal i u ovoj utakmici. Obećao mi je pre utakmice da će postići gol, videli ste koliko mu je vremena trebalo. Radi se o sjajnom igraču odličnog karaktera i pred njim je lepa budućnost- rekao je selektor Srbije.

JOAKIM LEV:SRBIJA DOBRO STAJALA NA TERENU

Selektor reprezentacije Nemačke biranim rečima je govorio o igri Srbije..

-Srbija je taktički dobro stajala u prvom poluvremenu, dobro je igrala, imala prilike,postigla gol. U nastavku smo mi imali inicijativu, stvorili smo dosta šansu, dali gol.Bila je ovo dobra provera – rekao je Joakim Lev.