A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ POZVAO 24 IGRAČA ZA DVE PROVERE

10.03.2018.

Srbija igra prvi meč u Torinu 23.marta, protiv Maroka, četiri dana kasnije, u Londonu, rival je Nigerija

Selektor Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za dve pripremne utakmice pred Svetsko prvenstvo u Rusiji. Rivali Orlova biće Maroko i Nigerija, a mečevi se igraju 23. marta u Torinu, odnosno 27. marta u Londonu.
-Pre nego što prokomentarišem spisak, hteo bih da se zahvalim rukovodstvu Fudbalskog saveza Srbije na poverenju.Zaista mi je čast i zadovoljstvo što ću da predvodim ono najbolje što Srbija ima. A što se tiče spiska, on ne otkriva da oni koji nisu pozvani neće biti na pripremama u maju pred prvenstvo i obrnuto, ne garantuje da će oni koji su na njemu biti sigurni putnici u Rusiju. Pratim formu igrača do juna i verovatno će biti promena. Vrata reprezentacije su svima otvorena.
– rekao je Mladen Krstajić.
Konferenciji je prisustvovao veliki broj medija, a prvo pitanje se odnosilo na pozivanje Dušana Baste i Vujadina Savića, jedinog debitanta na spisku.
-Bastu poštujem kao osobu i kao igrača, ima veliko iskustvo, igra u Seriji A i kako imamo na desnom beku samo Rukavinu koji je odlično odigrao kvalifikacije, jednostavno želim da proverim i Bastu kako ne bi došli u problem pred Svetsko prvenstvo. Što se tiče Savića, mislim da je zaslužio poziv svojim igrama u dresu Crvene zvzde, on je jedan od lidera Crvena zvezde i hoću da ga proverim u ove dve utakmice – jasan je Mladen Krstajić.
Selektor ne krije da je zadovoljan što pojedini igrači sada imaju daleko veću minutažu, a sve to zahvaljujući promeni kluba. O očekivanjima javnosti i ambicijama u Rusiji Krstajić je rekao…


-Kada su počele kvalifikacije ekipa iza sebe nije imala poštovanje fudbalske javnosti, ali odigrala je dobro kvalifikacije i plasirali smo se ispred Velsa, Republike Irske i Austrije na Svetsko prvenstvo. I sada nas u Rusiji očekuju selekcije koje imaju bolji rejting na FIFA rang listi, Brazil je drugi, Švajcarska osma, Kostarika 25…a javnost već očekuje finale. Ne tražimo alibi, ali budimo realni, učinićemo sve da na pravi način predstavljamo zemlju u Rusiji i ostvarimo dobar rezultat. Čovek sam koji voli malo da rizukuje, takav sam bio i kao igrač. Idemo korak po korak, ne želimo euforiju, znamo šta hoćemo i sve ćemo da učinimo da budemo dobri na planu igre,naravno i rezultata – rekao je Mladen Krstajić, selektor Srbije.

AKREDITOVANJE ZA OBE UTAKMICE
Zahteve za akreditacije za obe utakmice mediji mogu poslati do 15. Marta – 09,00 časova na adresu [email protected]