A selekcija

MLADEN KRSTAJIĆ: ČESTITAM IGRAČIMA, POKAZALI SU I KVALITET I KARAKTER

10.06.2019.

Selektor Mladen Krstajić posle meča sa Litvanijom…

-Čestitao bih igračima na odličnom odnosu prema igri, maksimalno koncentrisano su ušli u meč i pokazali dobru igru. Digli su se psihološki, nije im bilo lako posle Ukrajine. Posle ove dve utakmic imamo tri boda, ukupno četiri sa bodom iz Lisabona, a bilo je, ponavljam, teško posle Ukrajine. Momci su pokazali karakter i kvalitet, potvrdili da ostaju u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.U prvom poluvremenu smo imali mnogo prilika, postigli tri gola, u nastavku smo možda mogli da postignemo i gol ili dva više, ali okrećemo se sada onome što nas čeka u seprembru i mečevima sa Portugalom i Luksemburgom – rekao je Mladen Krstajić.

Pitanje vezano za status…

-Ja sam profesionalac i sve dok ljudi iz Saveza ne sednu i razgovaraju, ovde sam, vojnik reprezentacije, Saveza. Sledi analiza i nemam problem da pričam o svemu. 

Da li je ova pobeda anulirala poraz u Lavovu…

-Ne možemo tako da gledamo…Digla se velika fama posle te utakmice, izgubili smo…Momci su se digli, pobedili i sada se okrećemo septembru,mečevima sa Portugalom i Luksemburgom.

Posle meča u Ligi nacija sa Litvanijom imali ste emotivan govor…

-Kao selektor Srbije uvek pokušavam sve najbolje, teško mi padaju porazi, nosim se sa pritiskom, ali mislim da je danas druga situacija. Treba da gledamo pozitivno na stvari do kraja, i bez obzira ko će biti selektor, ja ili neko drugi, moramo gledati napred. I ponovo se zahvaljujem igračima na onome što su danas pokazali…

Da li bi nešto menjao da igramo sada ponovo protiv Ukrajine…

-Radićemo analizu, ali sada na tu temu ne bih ništa više govorio – zaključio je Mladen Krstajić.