U 21

MLADA REPREZENTACIJA ZAVRŠILA SJAJNE KVALIFIKACIJE, ŽREB ZA EP U ITALIJI I SAN MARINU 23.NOVEMBRA U BOLONJI

16.10.2018.

STADION „Karađorđe“ u Novom Sadu. Gledalaca: oko 1000. Sudija: Espen Eskas (Norveška). Žuti kartoni: Ćalasan (Srbija), Kartasjan, Hakobjan, Nazarjan, Sargsjan (Jermenija).

SRBIJA: Rosić, Gajić, Stevanović (od 46. Lambulić), Ćalasan, Terzić, Ilić (od 67. Jović), Đorđević, Mesarović, Zlatanović (od 83. S.Jovanović), Šaponjić, Adzić. Selektor Goran Đorović

JERMENIJA: Avagjan, Terterjan, Nazarjan, Kartasjan, Hakobjan (od 63. Nadirjan), Margarjan, Hajrapetijan, R. Hakobjan (od 82., Arakeljan, Adzakjan, Pogosjan (od 73. Sargsjan).

Mlada reprezentacija završila je sjajne kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu. Na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu „orlići“ su odigrali nerešeno sa Jermenijom i tako kao prvi u grupi, ispred Austrije i Rusije, plasirali se direktno među najbolje mlade selekcije na kontinentu.

Žreb za Evropsko prvenstvo biće održan u Bolonji, 23.novembra a završni turnir igra se od 14. do 30.novembra. Utakmice šampionata igraće se u Bolonji, Ređo Emiliji, Ćezeni, Trstu, San Marinu i Udinama gde će biti odigrana i poslednja, finalna utakmica.

Selektor Goran Đorović obavio je fantastičan posao sa ovom selekcijom i odmah posle meča izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i čestitao igračima…

-Imali smo tešku grupu, znali da neće biti lako – rekao je Goran Đorović.- Momci su pokazali pravi pristup, kvalitet i karakter i njima idu sve čestitke. Išli smo korak po korak i na kraju ostvarili cilj.

O protivnicima na Evropskom prvenstvu…

-Radi se o skupu najboljih reprezentacija u Evropi, ali ima vremena do juna. U novembru nas očekuje novo okupljanje, onda ćemo saznati i rivale u grupi, tako da ćemo imati vremena da se spremimo.

Protiv Jermenije smo imali mnogo šansi….

-Momcima ništa ne zameram, pronašli su motiv, dobro istrčali. Čestitam im još jednom na svemu što su prikazali u ovim kvalifikacijama – zaključio je Goran Đorović.

Evropsko prvenstvo u Italiji i San Marinu biće treće vezano za Srbiju, posle Češke 2015 i Poljske 2017. Tada smo do samita najboljih došli posle baraž mečeva, a sada je ostvaren direktan plasman.