A selekcija

MIODRAG RADULOVIĆ, SELEKTOR CRNE GORE | DOLAZIM U DOHU DA ANALIZIRAM SRBIJU (VIDEO)

10.10.2022.

Dan uoči žreba u Frankfurtu, selektor Crne Gore je u neformalnom razgovoru sa članovima naše delegacije rekao da ima osećaj da će se dve susedne države ponovo naći u istoj grupi, kao što je bio slučaj u Ligi nacija 2018/19. Osećaj ga nije izneverio, a odmah po povratku u hotel Vestin, izneo je utiske za sajt Fudbalskog saveza Srbije:

„Izuzetno takmičarska i zahtevna grupa u kojoj je Srbija apsolutni favorit. Svi znamo kako je Dragan Stojković preporodio reprezentaciju i kakav su fudbal igrali u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i ovom poslednjem ciklusu Lige nacija. Od svih selekcija u Evropi, Srbija je možda u najvećem naletu i vidim je kao potajno iznenađenje i na Svetskom prvenstvu u Kataru“.

Pored Srbije i Crne Gore, u G grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo našle su se još reprezentacije Mađarske, Bugarske i Litvanije.

„Mađari takođe igraju izvanredno u poslednje vreme, čemu svedoče pobede u Ligi nacija protiv Engleske i Nemačke. Bugarska je dolaskom Krstajića napravila potpuno novu atmosferu u nacionalnom timu i to se odmah odrazilo na rezultate. Litvanija je specifičan protivnik, na papiru autsjader, ali zbog nekig drugih okolnosti, pre svega klime, putovanja i podloge na kojoj igraju utakmice, uvek može da predstavlja potencijalnu opasnost. Iskustvo me uči da nema lakih mečeva i unapred upisanih bodova. Biće ovo neizvesna i, za navijače iz regiona, vrlo interesantna grupa. Radujem se duelima sa Srbijom“.

Radulović je, zajedno sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem, proveo u Frankfurtu mnogo vremena u razgovoru sa prijateljima iz FS Srbije.

„Imam ogromno poštovanje prema liku i delu Dragana Stojkovića. Svojevremeno, kada sam bio na početku trenerske karijere, Piksi mi je kao predsednik Saveza pružio šansu da radim u stručnom štabu mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, sa kojom sam baš u Nemačkoj 2004. godine stigao do srebrne medalje. To ne mogu da mu zaboravim i biću mu zahvalan do kraja života. Zato me i raduje način na koji Srbija igra pod njegovim vođstvom, vidi se da je posložio sve kako treba i da je ambijent u ekipi na vrhunskom nivou. To je očigledno, svi dišu jednim plućima. Naše dve utakmice u predstojećim kvalifikacijama biće istinski spektakl. Reč je o dva Saveza koja imaju izvanredne odnose, svakodnevno sarađujemo i siguran sam da će navijači uživati i u Beogradu i u Podgorici. Neka pobedi bolji“ – rekao je Radulović i otkrio da je odavno nabavio ulaznice za prvu utakmicu Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru:

„Bio sam pre četiri godine u Moskvi i gledao utakmicu protiv Brazila, zašto bih sada propustio još jednu poslasticu Svetskog prvenstva? Iskreno se nadam da će rezultat ovoga puta biti u korist Srbije. Ishod žreba u Frankfurtu neće poremetiti moje planove, sada imam razlog više da putujem u Dohu i da na licu mesta analiziram najtežeg rivala u kvalifikacionoj grupi za Evropsko prvenstvo 2024“.