Međunarodni bord odao priznanje FSS i Sudijskom odeljenju Saveza

09.08.2017.

Na adresu Fudbalskog saveza Srbije i Sudijskog odeljenja FSS stigla je čestitka Međunarodnog borda, tela koje se stara o Pravilima igre i jedino je zaduženo za promene I izmene Pravila igre.
Međunarodni bord je poslednjih nekolio godina doneo niz značajnih izmena vezanih za Pravila igre, otkako je na mesto tehničkog direktora postavljen proslavljeni engleski sudija Dejvid Ilari.
Zahvaljujući Fudbalskom savezu Srbije, brzoj i studioznoj pripremi Pravila igre, koja su stupila na snagu 1. juna 2017. Lukas Brud, sekretar Međunarodnog borda istakao je činjenicu da je Fudbalski savez Srbije primenio sve grafičke i tehničke standarde koja koristi Međunarodni bord prilikom objavljivanja knjige Pravila igre.
Sudijama Super i Prve lige Srbija nova Pravila igre su distribuirana na njihovim seminarima, a u narednim danima Pravila će dobiti sudije Srpskih liga, kao i sudije Super I Prve lige za žene. Ujedno klubovi Super i Prve lige Srbija su u prvoj plovini jula obavešteni o svim promenama koje će važiti u novoj sezoni.