MAGIJA FUTSALA, SRBIJA PROTIV BRAZILA, GORAN IVANČIĆ ODABRAO 15 IGRAČA

03.04.2019.

Događaj koji će sigurno ostati upisan u istoriju futsala u Srbiji, dolazak reprezentacije Brazila, petostrukog prvaka sveta, sa timom koji je po mišljenju stručnjaka, najbolji u istoriji ove igre.Dva meča, dva spektakla, u Nišu (10.april – dvorana Čair) i Beogradu (12.april – dvorana Aleksandar Nikolić) koji će nema sumnje izazvati veliku pažnju sportske javnosti i sigurno napuniti hale u ovim gradovima.

Ovim povodom, pred brojnim predstavnicima medija, danas su bili Bojan Pavićević, koordinator za futsal FSS i Goran Ivančić,selektor naše najbolje reprezentacije.Na spisku selektora za dvomeč sa Brazilom nalazi se 15 imena.

Bojan Pavićević ne krije da je velika privilegija da nam u goste dolaze futsal vanzemaljci…

-Imamo čast da ugostimo možda i najbolju reprezentaciju u istoriji futsala – rekao je koordinator za futsal FSS.- Prvi put u istoriji našeg saveza. Mnogi evropski savezi hteli su da igraju protiv Brazila u ovom terminu, ali samo naš je uspeo da po veoma povoljnim uslovima dogovori dolazak petostrukog šampiona sveta.

O značaju predstojećih duela sa Brazilom govorio je i Goran Ivančić…

-Ovo je fantastična prilika da Srbija vidi najbolje svetske igrače, jer Brazil dolazi u Srbiju kompletan, sa pojedincima koji igraju u Evropi. O kakvoj reprezentaciji se radi, veoma moćnoj, najbolje govore rezultati protiv Portugala.U dva meča Brazil je dao 10 golova, primio samo jedan.Bilo je 6:1 i 4:0!A znamo svi šta je Portugal u svetskim okvirima u futsalu. Pobedili su i Španiju kojoj je to bio prvi poraz na domaćem terenu posle 13 godina!

Usledilo je interesantno pitanje, čemu se onda Orlovi nadaju u ovim duelima protiv futsal vanzemaljaca…

-Iz ova dva meča možemo mnogo da naučimo. Želimo da se merimo sa najboljima, da igramo sa najboljima, tako je i bilo, jer smo već imali provere protiv Rusije, Portugala, Irana, sada Brazila…ostaje nam samo još da igramo protiv Argentine od top selekcija – jasan je selektor Srbije.

Bojan Pavićević je imao privilegiju da igra protiv Brazila i to na njegovom terenu, a o kakvoj sili se radi govore sledeći detalji…

-Igrali smo tada dva meča, jedan je trebalo da počne u 11,00 a već u devet sati u dvorani nije bilo slobodno mesto, dvorani koja prima deset hiljada ljudi.Oni imaju sportski centar samo za futsal kao što je naš u Staroj Pazovi, registrovano blizu 500.000 igrača! Ono što mi hoćemo, a do sada smo pobeđivali neke od najboljih selekcija na svetu, da znamo i da igramo protiv njih. U pitanju su neki novi sistemi igre. Sve to kao priprema za ono što nas očekuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje počinju u oktobru. A put do završnice biće veoma težak, jer samo šest selekcija iz Evrope biće učesnici Svetskog prvenstva- zakjučio je Bojan Pavićević.

Selekcija Brazila stiže u Srbiju 8.aprila i odmah odlazi u Niš, a istog dana okuplja se i naša reprezentacija u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.