A selekcija

LUKA MILIVOJEVIĆ,MARKO GRUJIĆ I ANDRIJA ŽIVKOVIĆ: SVI POŠTUJEMO SELEKTOROVE ODLUKE

21.03.2018.

Najbolja reprezentacija Srbije sutra odlazi u Torino gde je u petak protiv Maroka očekuje prvi od dva testa pred nastupajući Mundijal u Rusiji. Raspoloženje u našoj selekciji je dobro, a danas sup red novinarima bili Luka Milivojević, Marko Grujić i Andrija Živković. I ponovo je nezaobilazna tema bila kapitenska traka…

-Dugo sam u reprezentaciji – rekao je Luka Milivojević.-Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali poštujem odluku selektora, jer u fudbalu ne vlada demokratija, već autokratija i svi poštuju selektorove odluke.
Fudbaler londonskog Kristal Palasa jasno je stavio do znanja da ništa čudno ne vidi u odluci da naredni protivnici reprezentacije Srbije budu selekcije Maroka i Nigerije.
-Maroko i Nigerija su reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu, ne vidim ništa loše što ćemo igrati sa njima. Rezultat nije u prvom planu već ono što nas čeka. Naredne dve prijateljske su pun pogodak – ne ostavlja dilemu vezista Kristal Palasa.

Fudbaler Liverpula na pozajmici u Kardifu Marko Grujić rekao je da će utakmice protiv Maroka i Nigerije veoma dobro poslužiti mladim igračima za što bolje uigravanje sa ostatkom ekipe.
-Za nas mlade su ove dve utakmice prilika za što bolju pripremu jer ima još vremena da se nametnemo selektoru. Nezahvalno je reći da rezultati nije bitan u ovim mečevima, ali sigurno da nije u prvom planu – ističe Marko Grujić.
Prema rečima fudbalera Benfike Andrije Živkovića, on i njegovi saigrači bi trebalo da postepeno idu ka uigravanju, ali i lepom utisku u naredne dve utakmice.
-Idemo stepenik po stepenik kako bismo se uograli što bolje i ostavili lep utisak protiv Maroka i Nigerije. Gledali smo protivnike, spremamo se u skladu sa vremenskim uslovima, gledamo sebe i idemo na pobedu – rekao je Andrija Živković, koji se u poslednje vreme ustalio u timu Benfike.
Utakmica protiv Maroka igra se u petak u Torinu od 20.30 sati, dok je meč protiv Nigerije četiri dana kasnije u Londonu od 20.50 sati.