A selekcija

LIGA NACIJA: ORLOVIMA VAŽAN BOD U BUKUREŠTU

14.10.2018.

NACIONALNI stadion u Bukureštu. Gledalaca: 48.000. Sudija: Kevin Blom (Holandija). Žuti kartoni: Marin, Maksim (Rumunija),Mitrović, Rodić, Milenković (Srbija). Crveni karton: Tamaš (Rumunija) 44.

RUMUNIJA: Tatarušanu, Manea, Tamaš, Sapunaru, Toska (od 80.Keseru), Baluta,  Maksim (od 71.Rotariu), Marin, Tukudeanu, Draguš (od 45. Nedelkearu), Stanćiju. Selektor Kozmin Kontra

SRBIJA: Rajković, Rukavina, Milenković, Veljković, Rodić (od 76.Miletić), Maksimović, Lukić, Radonjić, Tadić, Gaćinović (od 60. Milinković-Savić), Mitrović.Selektor Mladen Krstajić

Srbija je osvojila važan bod u Bukureštu, a po svemu prikazanom zaslužila je možda mnogo više, jer su Mitrović i drugovi propustili veliki broj prilika, a najveća šansa bila je sa penala u 44.minutu.

Prvi deo igre po svemu je pripao Orlovima, ali to se nije videlo i na semaforu. Imala je Srbija kontrolu igre i nekoliko zrelih prilika za gol, ali izostala je realizacija. Beležimo 20.minut i trenutak kada je Mitrović sam krenuo ka golu Tatarušanua, uputio je udarac sa nekih 16-17 metara ali lopta je prošla koji centimetar pored leve stative. Onda 33.minut, Radonjić je imao otvoren prostor na levoj strani, ušao duboko u šesnaesterac i onda odigrao povratnu loptu do Tadića koji je bio za korak ispred i propala je i ta šansa. Novi zicer viđen je u 39.minutu, ponovo je Radonjić bio usamljen na levoj strani, pronašao je na nekih pet metara od mreže Rumuna Gaćinovića koji je zahvatio loptu ali ona je ponovo završila u gol autu.

I onda najbolja prilika, igrao se 44.minut kada je Gaćinović zahtavio loptu glavom a Tamaš je umesto lopte udario našeg igrača u glavu. Nije bilo dileme, holandski sudija je pokazao opravdano na jedanaesterac. Za razliku od meča u Podgorici kada je Mitrović bio izvođač, sada je odgovornost preuzeo kapiten Tadić. Rumuni su imali sreće jer je lopta završila preko gola Tatarušanua. Šeteta, jer po svemu prikazanom zaslužili smo da na odmor odemo najmanje sa golom prednosti. S druge strane domaća reprezentacija, osim dva pokuaša sa distance, nije ugrozila našu mrežu.

Nastavak je doneo sličnu priču, a prvu priliku imali smo već u 55.minutu posle bilijara u šesnaestercu  Rumuna, lopta je došla do Radonjića čiji udarac su domaćini uspeli da blokiraju. Samo minut kasnije Rumuni su bili u prilici da nas iznenade, ali malo Rajković malo sreća, sačuvali su nas od neprijatne situacije. Igrao se 68.minut kada je Mitrović imao minijaturu na 14-15 metara od gola Rumuna, prevario je svog čuvara a onda uputio snažan udarac, Tatarušanu je odbranio ovaj pokušaj.

Prvu izmenu selektor Krstajić izvršio je u 60.minutu, Milinković – Savić je ušao umesto Gaćinovia, a beležimo 74.minut kada je Tadić uputi sjajan centaršut, Mitrović bio najviši u skoku, ali Tatarušanu je uspeo da izbaci loptu u korner. Dva minuta kasnije Rodić se požalio na povredu, a zamenio ga je debitant Miletić.Do kraja smo imali inicijativu, ali meč je okončan bez golova.