Intervju

LEGENDARNI AS ITALIJANSKOG I SVETSKOG FUDBALA, ALESANDRO DEL PJERO, EKSKLUZIVNO ZA SAJT FSS | VAŠA GRUPA JE VEOMA NEZGODNA, ALI SVI ZNAMO DA JE VELIKO SRCE ODLIKA VAŠE NACIJE (VIDEO)

03.04.2022.

Odmah posle ceremonije žreba u Dohi, član medija tima FSS Nebojša Petrović razgovarao je sa legendarnim asom Juventusa i italijanske reprezentacije Alesandrom Del Pjerom:

”Znamo da su na ovom nivou takmičenja sve grupe podjednako teške. Plasman na Svetsko prvenstvo izborile su jake reprezentacije. Vaša grupa je veoma nezgodna. Možda Brazil možemo da stavimo koji stepen iznad ostalih, zbog iskustva i svega drugog. Ostale stri reprezentacije su izjednačenog kvaliteta. Biće lepo za gledanje. Pozdravljam sve moje prijatelje iz Srbije. Drugari, nadamo se najboljem”.
Šta mislite o potencijalu srpske reprezentacije na čelu sa bivšim igračem Verone Draganom Stojkovićem?
”Imate veoma talentovane fudbalere. Svi znamo da je veliko srce odlika vaše nacije. Nije uvek lako sve to spojiti. Kao ekipa imate neverovatan kvalitet, sa aspekta talenta, fizičke spreme i mentalnog sklopa. Na turniru koji traje mesec dana može svašta da se dogodi. Neka je sa srećom”.
Da li je Vlahović novi Del Pjero ili novi Ravaneli i Vijali?
”Vlahović je Vlahović. Mnogo je viši od mene, mnogo je krupniji od mene, ali nije toliko lep kao ja” – našalio se Del Pjero, pa nastavio – ”On je drugačiji tip napadača. Klasična devetka, ali sjajan u svim drugim elementima igre. Želim mu sve najbolje u karijeri”.
Ogromna je šteta za fudbal što Italije drugi put zaredom nema na Svetskom prvenstvu?

”Veoma težak momenat za sve nas kao fudbalsku naciju, ali generalno i za kompletan fudbalski pokret u Italiji. Moramo dobro da se zamislimo, da vidimo šta nije funkcionisalo, da zasučemo rukave i vratimo stvari na svoje mesto” – zaključio je Del Pjero u ekskluzivnom razgovoru za sajt FSS.