Intervju

ALEKSANDER ČEFERIN, PREDSEDNIK UEFA | UŽIVAM SVAKI PUT KAD DOĐEM U SRBIJU, ODUŠEVLJEN SAM, DOBIJATE OZBILJNU INFRASTRUKTURU, A TO ZNAČI DA MOŽETE DA ORGANIZUJETE NEKI VAŽAN TURNIR POD OKRILJEM UEFA

13.01.2023.
Posle prijema u Predsedništvu Srbije gde se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, prvi čovek evropskog fudbala Aleksander Čeferin i njegov najbliži saradnik Zoran Laković posetili su prostorije Fudbalskog saveza Srbije na Terazijama 35 i održali kraći radni sastanak sa članovima rukovodstva naše organizacije. Pored zamenika predsednika Nenada Bjekovića i generalnog sekretara Jovana Šurbatovića, sastanku je prisustvovao i direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović koji je predsedniku UEFA preneo pozdrave selektora našeg nacionalnog tima Dragana Stojkovića.
„Uživam zaista svaki put kada dođem u Srbiju. Moram da kažem da sam prvi put ovde u prostorijama Saveza, uvek sam išao u Sportski centar u Staroj Pazovi i utisci su veoma pozitivni. Oduševljen sam infrastrukturom, apsolutno je fascinanto koliko lepih malih stadiona imate na raspolaganju. Konačno i Srbija dobija ozbiljnu infrastrukturu, a to znači da možete da organizujete neki važan turnir pod okriljem UEFA. Bez dobre i kvalitetne infrastrukture nema ni dobrog fudbala“ – izjavio je Čeferin koji će na Kongresu UEFA 5. aprila u Lisabonu biti jedini kandidat za novi mandat na funkciji čelnika evropske kuće fudbala:
„Meni puno znači što sam dobio podršku svih 55 Saveza, to je velika stvar jer nikoga ne možeš da prisiliš da bude na tvojoj strani ukoliko to nisi zaslužio. U isto vreme, to je dodatna motivacija i još veća odgovornost, probaću da ih ne razočaram. Kada sam se kandidovao 2016. godine, prognoze su bile da neću dobiti ni pet glasova, da niko iz našeg regiona nikada neće biti ni u Izvršnom odboru, a kamoli na rukovodećoj funkciji UEFA. Ali stvari se menjaju, dokazali smo da imamo znanje i kvalitet, možda nismo bili samouvereni i možda sami sebe nismo dovoljno cenili. Sada je svima jasno da smo dostojni tako odgovornih funkcija u krovnoj organizaciji evropskog fudbala“.
Kompletan intervju sa Aleksanderom Čeferinom možete da pogledate na zvaničnom Jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije.

Po završetku posete, predsednik UEFA uručio je prigodan poklon zameniku predsednika FSS Nenadu Bjekoviću.