Vesti

KVALIFIKACIJE ZA FUTSAL SP | SILNA SRBIJA DEKLASIRALA ŠVAJCARSKU, SAMO JOŠ POBEDA DO ELIT RUNDE

23.10.2019.

 

STRELCI: 1:0 Petrov 12’55, 2:0 Petrov 14’29, 3:0 Simić 15’20, 4:0 Lazarević 16, 5:0 Vukadinović 23’49, 6:0 Radovanović 27’07, 7:0 Denis Ramić 32’51.  Dvorana u Parizu.

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Tomić, Pršić, Simić. Vulić, Aleksić, Petrov, Mutavdžić, Ramić, Lazarević, Vukadinović, Vesić, Radovanović

ŠVAJCARSKA: Sanjez, Volti, Markojanakis, Silva, Fakineti. Nusko, Rajnart, Fernades, Sedik, Bareira, Santona, Bikson, Spigel, Gos.

Odličan start najbolje futsal reprezentacije Srbije u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Prvenstvo sveta. Izabranici selektora Gorana Ivančića deklasirali su selekciju Švajcarske – 7:0(4:0) i sada sa mnogo optimizma očekuju duel sa Belgijom koji može da odluči o plasmanu u elit rundu kvalfikacija.

Dobro je Srbija ušla u meč protiv „sajdžija“ ali na prvi gol čekalo se do 13. minuta kada je sjajni Strahinja Petrov nagovestio kasniji slom rivala. Isti igrač je veoma brzo duplirao prednost, da bi Miloš Simić malom bravurom učinio da Švajcarci deluju potpuno nemoćno. Do polaska na odmor i Jovan Lazarević je postigao gol za veoma ubedljivih i nedostižnih 4:0.

U nastavku Simić i drugovi nisu spuštali gas, Veroljub Vukadinović je poviso na 5:0 a Marko Radovanović na sada već ogromnih 6:0. Tačku na fantastično izdanje naše selekcije stavio je Denis Ramić. Selektor Goran Ivančić razigrao je sve igrače koji su mu uzvratili na najbolji način.

Naredni meč Srbija igra u četvrtak, 24.oktobra protiv Belgije, takođe od 17,00. Poslednji duel  u grupi je sa domaćinom Francuskom, 26. oktobra od 20,00.Dve prvoplasirane selekcije plasiraće se u elit rundu kvalifikacija koja će se igrati krajem januara, početkom februara sledeće godine. Domaćin Prvenstva sveta je Litvanija u septembru naredne godine.