A selekcija

KONFERENCIJA ZA MEDIJE | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I KAPITEN DUŠAN TADIĆ PRED MEČ SA LITVANIJOM

23.03.2023.

Reprezentaciju Srbije očekuje prvi meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, duel sa Litvanijom na travi stadiona „Rajko Mitić“ u Beogradu (20,45). Dan pre meča na konferenciji za medije bili su selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

-Sve teče po planu što se tiče same pripreme pred utakmicu. Osim peha sa Lukom Jovićem, sve je u najboljem redu. Što se tiče same utakmice, verujem da će igrači pokazati sve ono što mi želimo i – možemo. Prethodne kvalifikacije završili smo veoma uspešno kao prvi u grupi, kasnije i Ligu nacija. Usledilo je malo klizanje na Svetskom prvenstvu, ali restartovali smo se i sada samo razmišljamo da posle 24 godine ostvarimo plasman na Prvenstvo Evrope. Igrači shvataju važnost i značaj, šansu koja ne sme da se propusti. Želimo da nastavimo i budemo deo najvećih takmičenja – rekao je selektor Dragan Stojković.

Kapiten Dušan Tadić se podsetio ranijih mečeva sa Litvanijom…

-Sećam se, tvrda su ekipa, igraće defanzivno,a mi opet napadački. Uvek težimo i želimo da budemo bolji, pred nama je novi ciklus, hoćemo da igramo napadački, lepo i za publiku. I da pobeđujemo. To nam je cilj i naravno verujemo da ćemo ga ostvariti – istakao je Dušan Tadić.

U nastavku pogledajte link sa konferencije za medije koja je održana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Orlovi su u prepodnevnim satima odradili poslednji trening pred start u novom ciklusu kvalifikacija, ovoga puta za EURO 2024. koje se održava u Nemačkoj.