A selekcija

KATAR 2022 | SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ. "NEĆEMO SE PREDATI, BILA BI DRUGA PRIČA DA SU SVI IGRAČI ZDRAVI"

24.11.2022.

Selektor Dragan Sstojković ne krije da je Srbija bila dobar rival u prvom delu igre, ali da su Orlovi u nastavku pali, a da najviše žali što tri važna igrača, zbog povreda, nisu sto odsto spremni.

„Mi smo bili u egal poziciji u prvom delu igre, ali ono što je za nas bilo loše jeste drugo poluvreme gde smo fizički pali i nismo bili tim. Naravno da je Brazil to znao da kazni“.

„Srbiju mora da vidimo drugačije u nastavku takmičenja, a u drugom delu nisam mogao da prepoznam moj tim. Sa puno problema smo došli u Katar, nekoliko povređenih igrača u nevreme, i to igrači koji su udarne igle. I to se vidi“.

„Brazil je svetski krem fudbala, ali pokazali smo u prvom delu da možemo da igramo. Samo mi je žao što nemam Aleksandra Mitrovića, Vlahovića i Kostića sto odsto spremne. I to je to“.

„Gledao sam Kamerun i Švajcarska, naredni period treba da iskoristimo da se odmorimo, neće biti teškog vizičkog rada, igrači su delovali umorno u drugom delu. Nećemo se predati. Izgubiti od Brazila nije sramota. Prvo poluvreme je bilo u redu, ali drugo…Predstoji analiza i da se što bolje pripremimo kako bi bili bolji nego večeras“.

„Moraćemo da izvagamo sve oko igrača koji su povređeni, moraćemo da se oslonimo na zdrave igrače. Ima vremena da donesemo nekle odluke koje su dobre za tim. Treneri koji imaju tajve probleme moraju da prihvate da nemaju magične doktore koji će da reše probleme na brzinu. Večeras bi bila druga priča da su igrači bili zdravi“.