A selekcija

KATAR 2022 | NIKOLA MILENKOVIĆ I DARKO LAZOVIĆ "BRAZIL JE FAVORIT ZA OSVAJANJE PRVENSTVA, VERUJEMO DA MOŽEMO OSTVARITI POZITIVAN REZULTAT", TRENING (VIDEO)

21.11.2022.

Pred Srbijom je premijerni meč sa Brazilom na Prvenstvu sveta u Kataru, a na današnjoj konferenciji za medije na pitanja brojnih novinara odgovarali su Nikola Milenković i Danko Lazović.

„Sigurno da je Brazil favorit ne samo za prvo mesto u grupi, nego i za osvajanje šampionata, ali mi verujemo u sebe, kvalitet koji posedujemo i fokusirani smo pre svega na naš učinak. Oni imaju sjajne igrače na svim pozicijama, ne preti opasnost samo od Nejmara, ali ponoviću, gledamo sebe. Sve poštujemo, svakog rivala, ali verujemo da našom organizacijom igre, odgovornim, disciplinovanim pristupom, idejom i kvalitetom svakog pojedinca, možemo ostvariti pozitivan rezultat. Meni je ovo drugo prvenstvo, četiri godine sam stariji, iskusniji, mnogo zreliji, što je prirodno. Prošli put smo izgubili od Brazila, nije bilo prijatno, ali sada su sasvim druge okolnosti, ambijent. Primarni cilj je da prođemo grupu, zato razmišljamo samo od meča do meča“ rekao je Nikola Milenković.

Darko Lazović je debitant na Prvenstvu sveta…

„Svaki igrač sanja da bude učesnik jednog ovakvog takmičenja, meni se san ostvario u ovim godinama. I osećam se ponosno. Šta očekujem? Gledamo sebe, verujemo u sebe. Sve poštujemo, ali sebi smo najvažniji. Znamo koliko možemo i šta hoćemo. Želimo da narod u Srbiji učinimo i srećnim i ponosnim. Brazil? Po mnogima su glavni favoriti za naslov najbolje selekcije na svetu. Imaju odličan individualni kvalitet, ali imaju i mana koje želimo da iskoristimo. Poštujemo ih naravno, ali ponoviću, mi gledamo prvo sebe, onda i protivnika“ jasan je Darko Lazović.

Celu konferenciju za medije možete pogledati  na zvaničnom jutjub kanalu Fudbalskog saveza Srbije.