Kadetinje deklasirale Makedonke – 9:0(4:0) i plasirale se u elit rundu kvalifikacija za plasman na EP

26.09.2017.

 

STRELCI: 1:0 Barjaktarović 11, 2:0 Bulatović 15, 3:0 Krstić 29,4:0 Stupar 40, 5:0 E.Petrović 46, 6:0 E.Petrović 49, 7:0 Radić 72, 8:0 Krstić 77, 9:0 E.Petrović 80+2 (iz jedanaesterca).Gradski stadion u Zemunu: Gledalaca:oko 300.
SRBIJA: Perenčević, Magovčević, Vorkapić (od 41. Nikolić), Vulikić, Krstić, E. Petrović, Gajdobranski, Stupar, Barjakratović (od 41.Vasović), D. Petrović, Bulatović (od 49. Radić).
BJR MAKEDONIJA: Kostadinova, Georgieva, Petrovska, Jankovska, Risteska (od 57. Paneska), Položani, Janevska (od 45. Javaševa), Nikolova, Đevalekova, Velkova, Karpuzovska (od 35. Boškovska).
Rapsodija ženskog reprezentativnog fudbala u režiji naših kadetkinja. Devojke koje vodi selektor Dragiša Zečević,posle pobede u prvom meču protiv Belorusije (2:0) bile su briljantne u meču sa vršnjakinjama iz Makedonije i rezultatom 9:0 ubedljivo i uverljivo, kolo pre kraja, izborile vizu za drugi krig kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.
Neizvesnost oko pobednika meča koji se igrao na Gradskom stadionu u Zemunu trajala je svega 15 minuta, koliko je bilo potrebno našim devojkama da steknu i kasnije povećavaju vođstvo protiv indisponiranih Makedonki. Barkarakatović je lepim golom otključala bravu i nagovestila rapsodiju Srbije, a kada je Bulatović duplirala vođstvo posle svega nekoliko minuta, bilo je jasno da ćemo prisustvovati igri mačke i miša. Ređale su se dobre akcije i golovi, a ono što hrabri u igri i odnosu naših devojaka jeste činjenica da nisu odustajala ni posle već overene pobede.
U poslednjem kolu Srbija se sastaje sa Belgijom koja je takođe ubedljivo savladala Belorusiju (7:0), ali to će biti meč bez velikog rezultatskog značaja, jer obe selekcije su izborile plasman u elit rundu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.
-Čestitam devojkama na ubedljivoj partiji i rezultatu – zadovoljan je bio posle meča selektor Dragiša Zečević.- Videla se velika razlika u kvalitetu, a mene raduje odličan pristup tokom celog toka utakmice.