U 17

Kadeti pred duel sa Nemačkom:Idemo na pobedu, nemamo šta da izgubimo

06.05.2017.

Posle sjajnog starta i pobede protiv Republike Irske (1:0) na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, naše kadete (generacija 2000.) koje predvodi selektor Perica Ognjenović očekuje duel sa jednim od favorita, reprezentacijom Nemačke.

-Znamo da nas očekuje teška utakmica sa tradicionalno snažnom Nemačkom. Prednost je što u ovakvim utakmicama možemo samo da profitiramo. Igrajući sa najačim selekcijama stičete dragoceno iskustvo, podižete svoj kvalitet, a povoljan rezultat bio bi samo potvrda talenta i rada. Ipak, ulogu favorita prepuštamo Nemačkoj, svesni da u ovu utakmicu kao i svaku drugu, ulazimo sa željom da se nadigravamo. Pokušacemo da nametnemo naš stil igre i da iskoristimo neke njihove slabosti. Verujemo da uz pravi pristup i angažovanje, možemo doći do povoljnog rezultata – rekao je selektor Perica Ognjenović.

„Panceri“ su na premijeri deklasirali Bosnu i Hercegovinu (5:0), ali Đerleka i drugove taj podatak ne plaši već naprotiv…
-Dobra su reprezentacija, traže igru, ali ukoliko mi budemo na svom nivou, možemo da očekujemo dobar rezultat – ističe kapiten Armin Đerlek.
Slobodan Tedić ne krije da je pobeda protiv Iraca donela samopouzdanje…
-Dobro smo otvorili šampionat, mnogo nam znače tri boda na startu. Protiv Nemaca daćemo maksimum.
Slično razmišlja i Dimitrije Kamenović…
-Očekujem pobedu. Nećemo se braniti, jer nemamo šta da izgubimo.
I Mihailo Nešković poštuje rivala, ali veruje u sebe i saigrače.
-Nemačka ima dobar vezni red, dobar napad, ali možemo da im pariramo – ne ostavlja dilemu mlada nada Vojvodine.
Duel sa Nemačkom na programu je u nedelju, 7. maja od 12,00 na stadionu Pomorca u Kostreni.