U 17

Kadeti posle preokreta bolji od Grčke 3:2 (0:1) i sada čekaju rivale za završni ciklus kvalifikacija za EP

24.10.2017.

 

STRELCI: 1:0 Tiamanis 29,1:1 Vidosavljević (iz jedanaesterca) 49, 2:1 Mavrudis 55, 2:2 Mitrović 71.2:3 Novaković 80+4. Stadion: SC FSS u Staroj Pazovi. Sudija: Luis Miguel Branko Godinjo (Portugal). Žuti kartoni: Vaginidis, Tiamanis, Vrakas (Grčka), Vidosavljević, Lončar, Bijelović (Srbija).
GRČKA: Mandas, Vagianidis (od 49. Baskudis), Gogos, Kocamanidis, Tiamanis, Martinis, Aleksandropulos, Vucas, Vrakas, Cimas (od 78. Cavidas), Mavrudis (od 69. Serpezis).
SRBIJA: Krstović, Lončar, Balaž, Mitrović, Ćorković, Ilić, Novaković, Pavlović (od 80. Jocić), Vidosavljević, Burmaz (od 67. Bijelović), Savić (od 58. Velikić).
U poslednjem meču prvog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, kadetska selekcija Srbije savladala je vršnjake iz Grčke i tako sa tri pobede (prethodno bili bolji od Gibraltara i Norveške) sa prvog mesta u grupi čekaju rivale u završnom ciklusu kvalifikacija.
Do ovog duela obe selekcije su imale po dve pobede i obezbeđen plasman (dalje idu dve reprezentacije) u narednu rundu kvalifikacija, ali zbog bolje pozicije u žrebu, kao i prestiža, prikazana je igra na veoma visokom nivou. Grci su prvi došli u vođstvo i sa tom minimalnom zalihom otišli na odmor. Nastavak je doneo mnogo više uzbuđenja, viđena su čak četiri gola i preokret u našu korist koji govori o karakteru koji poseduje ova generacija (rođeni 2001.) naših igrača. Do presude se čekalo kada je meč ušao u zaustavno vreme, četvrti sudija je pokazao da se igra još pet minuta, a Novaković je u 90+4 postigao gol i zadovoljio pravdu.