U 17

KADETI IDU NA EVROPSKO PRVENSTVO

21.04.2017.

Perica Ognjenović odredio širi spisak igrača za mečeve u Hrvatskoj, rivali u grupi Nemačka, Republika Irska i BiH

 

Pred kadetskom reprezentacijom Srbije nalazi se učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj od 3. do 19. maja, gde su nam rivali u grupi Nemačka, Republika Irska i Bosna i Hercegovina. Turnir otvaramo sa Republikom Irskom, 4. maja u 16,30, tri dana kasnije, tačno u podne, sastajemo se sa Nemačkom, a 10. maja, takođe u 12,00, rival nam je Bosna i Hercegovina. Sve mečeve u grupi naša selekcija igra u Kostreni. Plasman u nokaut fazu obezbediće dve selekcije.
Selektor ove generacije igrača (rođeni 2000.) Perica Ognjenović obelodanio je širi spisak igrača koji će biti na okupu od 24. aprila u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a dan kasnije planiran je poslednji filter, utakmica sa Radom (16,00). Dan pred odlazak u Hrvatsku (reprezentacija će boraviti u Umagu), „orlići“ imaju generalnu probu u meču sa Ukrajinom, 27. aprila u 18,00 u Sportskom centru FSS.
Golmani
Miloš Gordić (Crvena zvezda)
Aleksa Milojević (Jagodina)
Dušan Antić (Amien)
Luka Radotić (Čukarički)
Odbrana
Aleksandar Kostić (Crvena zvezda)
Dimitrije Kamenović (Čukarički)
Zlatan Šehović (Partizan)
Jovan Vladimir Pavlović (Sport Tim, Banjaluka)
Lazar Marić (Štutgart Kikers)
Svetozar Marković (Partizan)
Luka Sabov (B93 Kopenhagen)
Sredina terena
Marko Janković (Crvena zvezda)
Armin Đerlek (OFK Beograd)
Željko Gavrić (Crvena zvezda)
Ivan Ilić (Crvena zvezda)
Mihailo Nešković (Vojvodina)
Stefan Stanković (Inter)
Vanja Zvekanov (Spartak, Subotica)
Uroš Gajić (Partizan)
Mateja Zuvić (Partizan)
Igor Šehapi (Partizan)
Filip Stojiljković (Cirih)
Slobodan Babić (Rad)
Napad
Nikola Nović (Partizan)
Milutin Vidosavljević (Čukarički)
Filip Stuparević (Voždovac)
Jovan Kokir (Partizan)
U stručnom štabu pored selektora Perice Ognjenovića nalaze se treneri Dragan Mićić, Dalibor Škorić, Dušan Šaranović (analiza), Viborg Koceić (golmani), doktor Miroslav Nikolić, fizioterapeut Vladimir Antonović, tim menadžer Igor Gačić, oficir za medije Dušan Gelić i ekonom Đorđe Otović, a uz selekciju će biti i komesar za bezbednost Darko Grabež.
Kadetska selekcija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo posle dva kruga kvalifikacija. Prvi turnir održan je u Italiji, a selekcija koju je tada predvodio Ilija Stolica, pobedila je BJR Makedoniju (3:1) i Albaniju(2:0), a u meču bez rezultatskog značaja, poraženi smo od Italije (0:2). Na turniru elit runde kvalifikacija u Škotskoj, ostvarili smo veoma važnu pobedu, pokazalo se kasnije odlučujuću, protiv Švajcarske (2:1), poraženi smo od domaćina Škotske (0:1), a onda overili plasman na EP u meču sa Crnom Gorom (1:0).

X