IVANČIĆ SE POVUKAO SA MESTA SELEKTORA FUTSAL REPREZENTACIJE SRBIJE

23.07.2021.

Goran Ivančić se zbog privatnih razloga povukao sa mesta selektora futsal reprezentacije Srbije. Dejan Majes, koji je u prethodnom periodu bio jedan od prvih saradnika Gorana Ivančića, do izbora novog selektora će predvoditi našu reprezentaciju.

Ivančić je svoju odluku objasnio je na sledeći način:

„Uz svu nadu da ću se izboriti sa privatnom preprekom koja se našla na mom putu da nacionalni futsal tim povedem na predstojeće FIFA futsal prvenstvo sveta u Litvaniji, moram sa žaljenjem da vas obavestim da nisam u mogućnosti da na adekvatan način odgovorim obavezama i odsustvima koje nas očekuju, pa iz tih razloga  ne mogu da nastavim da obavljam funkciju selektora futsal „A“ reprezentacije Srbije.

Pre svega želim da se zahvalim rukovodstvu FSS na strpljenju i razumevanju, a posebno Direktoru za futsal i ženski fudbal Bojanu Pavićeviću sa kojim sam svih 5 godina sarađivao na visoko profesionalnom nivou, pored našeg dugogodišnjeg privatnog prijateljstva.

Takođe želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na najlepših 5 godina u istoriji futsala, a lično sam i mnogo duže deo sistema, pa ću i ubuduće biti na raspolaganju  za svaki poziv koliko mi god mogućnosti budu dozvoljavale.

Želeo bih da se posebno zahvalim i mojim saradnicima iz stručnog štaba, trenerima Vojkanu Vukmiroviću, Vladimiru Jovanoviću, Dejanu Majesu, Aleksandru Petroviću, Aleksi i Bojanu Antoniću, doktorima Miroslavu Nikoliću i Aleksandru Ristanoviću, fizioterapeutima Miši Matejiću, Draganu Ristoviću i Jovi Dubaiću, tim menadžeru Igoru Gačiću, kao i svim drugim ljudima iz saveza koji su bili visoko profesionalni i omogućili mi da svoj posao radim najbolje što mogu i zajedno postignemo sjajne rezultate.
Kao selektor postigao sam sve što se od mene očekivalo, plasirali smo se na oba velika takmičenja (UEFA futsal EURO 2018 i FIFA futsal SP 2021), a na dobrom smo putu da se kroz baraž plasiramo i na sledeće Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022.

Učestvovao sam u formiranju mlade futsal reprezentacije koja predstavlja svetlu budućnost našeg sporta, a veliki napredak učinili smo i na planu edukacije futsal trenera i UEFA futsal B licenci, gde ću i dalje maksimalno davati svoj doprinos.
Siguran da će moji naslednici u stručnom štabu„A“ reprezentacije učiniti sve da nastave istim, uspešnim putem, kao i da će futsal i dalje biti jedna od najbolje organizovanih i najuspešnijih sekcija Fudbalskog saveza Srbije.

Ja ću uvek stajati na raspolaganju, ukoliko je moja pomoć potrebna i nadam se da će naša futsal reprezentacija i sa novim selektorom napraviti rezultate za ponos, kao što je bilo u prethodnom periodu“, rekao je Ivančić.

Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se Goranu Ivančiću na ostvarenim rezultatima i izuzetnoj saradnji.

Futsal tim Srbije uskoro očekuju dve prijateljske utakmice, obe protiv Maroka 30. jula i 1. avgusta u Vršcu, koje će biti zatvorene za javnost.

.