A selekcija

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ IZ FRANKFURTA | BORILI SMO SE DA BUDEMO DEO KREMA EVROPSKOG FUDBALA (VIDEO)

08.10.2022.

 


Po dolasku u Frnakfurt, Dragan Stojković govorio je za sajt Fudbalskog saveza Srbije i rekao da mu je uvek zadovoljstvo da bude u društvu velikih imena evropskog fudbala i da u ulozi selektora reprezentuje svoju zemlju na važnim događajima u organizaciji UEFA.

„Borili smo se da budemo u ovom položaju i u odabranom društvu, zar ne. Prija mi da vidim ljude iz sveta fudbala, prijatelje koje dugo nisam sreo, da popričamo o fudbalskim temama, ali najvažnije je da smo deo velikog događaja kao što je žreb za naredno Evropsko prvenstvo u Nemačkoj“ – rekao je selektor Orlova kome su odmah po ulasku u hotel Vestin prišli poznanici iz Italije, trener Đani De Bjazi i novinar Gazete delo Sport Fabio Likari:

„Đani je selektor Azerbejdžana i imao je priliku u kvalifikacijama da se uveri u naš kvalitet. Obojica su čestitala i pohvalila igru naše reprezentacije, što svakako imponuje“.

Stojković je u Frankfurt doputovao direktno iz Londona, gde se sreo i razgovarao sa najboljim strelcem u istoriji srpskog reprezentativnog fudbala Aleksandrom Mitrovićem:

„Želeo sam na licu mesta da se vidim sa Mitrom i da popričamo o njegovoj povredi. Zanimalo me o čemu se konkretno radi. Ako se sećate, on je protiv Švedske u Beogradu dobio udarac zbog čega je morao da napusti teren. Očigledno je bio nezgodan udarac koji je ostavio traga i čim je osetio bol na utakmici protiv Njukasla zatražio je izmenu. Oseća i dalje bol u tetivi, pauziraće još neko vreme, nadam se ne dugo i siguran sam da će se oporaviti kada to bude najvažnije. Priačali smo o povredi, ali i o onome što nas očekuje uskoro na Svetskom prvenstvu u Kataru“.

Ceo intervju sa Draganom Stojkovićem (o reakciji Fulama na povredu Mitrovića, formi Kostića i Vlahovića, euforiji u Srbiji posle sjajnih igara fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama, novom treneru Filipa Đuričića i činjenici da je jedan od retkih u svetu fudbala koji se i kao igrač i kao trener i kao selektor našao na rukama svojih igrača), pogledajte u video linku koji se nalazi na zvaničnom Jutjub kanalu FSS.