Vesti

GOL SEZONE 2019/20 | VLADIMIR MATIJAŠEVIĆ URUČIO NAGRADU FSS LUKI STOJANOVIĆU (VIDEO)

15.09.2020.

Jednoglasnom odlukom žirija gol Luke Stojanovića, nekad prvotimca Čukaričkog, a sada napadača Čikaga, proglašen je za najbolji, najefektniji gol postignut na terenima Linglong Tire Superlige u sezoni 2019/20.  Sportski direktor FSS Vladimir Matijašević uručio  je u prostorijama FSS nagradu FSS Luki Stojanoviću – G – shock sat.

-Sećam se gola, naravno, bio sam na utakmici. Luka me iznenadio, ali rekao mi je da je vežbao prethodni dan – kaže uz osmeg Vladimir Matijašević.- I sada mi je drago što mogu da mu čestitam na priznanju i uručim novi sat, istovremeno poželim sve najbolje u karijeri i da ga povrede mimoiđu.

Luka se podsetio trenutka kome se cela fudbalska Srbija divila…

-Da, direktor je rekao da sam vežbao pre meča, tada nisam imao mnogo uspeha, ali eto na meču, onda kada je to bilo najvažnije, uspeo sam – ističe Luka Stojanović.- Nadam se da je zbog toga nagrada otišla zasluženo u moje ruke.

Kada možemo da očekujemo povratak Luke na teren i možda ponovo vidimo neki specijal, istina sada na terenima MLS-a…

-U januaru ili februaru bi trebalo da se vratim i počnem da igram – rekao je Luka Stojanović.

A podsećanja radi, lepo iznenađenje priredili su članovi medijskog sektora FSS prvotimcu tada  Čukaričkog, zimus na Kipru,  pred početak kontrolne utakmice protiv Trenčina. U tom trenutku  jednom od najiskusnijih igrača tima sa Banovog brda uručen je G-shock sat, kao nagrada za Gol kola i fantastičan pogodak protiv Crvene zvezde.

-Baš ste me iznenadili – rekao je tada Luka Stojanović.-  Znao sam da ću dobiti sat, ali nisam očekivao da će to biti na Kipru. Na početku sezone ste mi dali crni G-shock i drago mi je što sam sada dobio crveni, da me još više podseća na gol protiv Crvene zvezde. Sve je bilo u deliću sekunde, prihvatio sam loptu i setio se reči mog cimera Nemanje Belića da Borjan često izlazi van svog šesnaesterca i da pokušam to da iskoristim. Šutnuo sam i pogodio, a stručnjaci su kasnije izmerili da je bilo sa 57 metara udaljenosti. To mi je svakako najlepši i najdraži gol u karijeri.

Luka, čestitamo još jednom i srećno!