Vesti

U17 DOMINACIJA | ILIĆEVI KADETI SAVLADALI BUGARSKU U SOFIJI

15.09.2020.

STRELCI: 0:1 Petković 4, 0:2 Baždar 87. Sportski centar FS Bugarske u Sofiji. Žuti kartoni: Kolev (Bugarska), Đurđević, Baždar, Kovačević (Srbija)

BUGARSKA: Borisov, Kostov (od 62. Tonov), Petrov, V. Atanasov, Ivanov (od 83. Kjosov), Andreev (od 83. Lozanov), Kolev, Arahangelov, G. Atanasov, Dimitrov (od 62. Todorov), Zlatev (od 62. Šopov).

SRBIJA: Davidović, Radojević (od 60. Baždar), Đurđević, Spasojević (od 56. Gluščević), Petković (od 56. Stefanović), Vlahović (od 60. Stjepanović), Stojanović, Kabić (od 77. Jevremović), Stašević (od 77. Trninić), Kovačević, Abadžija. Selektor Saša Ilić

Trimuf kadeta Srbije koje vodi selektor Saša Ilić u prvoj od dve provere sa Bugarskom u Sofiji – 2:0(1:0). Nastavljaju kadeti sa sjajnim partijama na putu do kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope koje su pomerene za mart 2021. godine. Od ove generacije momaka fudbalska Srbija mnogo očekuje, a za sve njih, veoma talentovane igrače i selektora Sašu Ilića, cilj je plasman na Prvenstvo Evrope.

Dominirali su „orlići“ tokom većeg dela meča i pored činjenice da su Bugari veoma ozbiljna, organizovana i po načinu igre, veoma agresivna selekcija. Srbija je došla rano u vođstvo posle lepe akcije navalnog reda i realizacije Petkovića. Srbija je kontrolisala igru, čekala trenutak da na pravi način rezultatski okonča ovaj duel i rezervista Baždar je u finišu meča stavio tačku na zasluženu pobedu našeg sastava.

Selektor Saša Ilić iskoristio je  priliku da ukaže šansu većem broju igrača, a oni koji su ušli u nastavku, sačuvali su neophodan tonus i doprineli da Srbija završi ovaj meč uspešno.  Susretu je prisustvovao i ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović, koji će u sredu 16. septembra da priredi prijem za stručni štab i igrače Srbije.

Drugi meč istih rivala igra se u četvrtak 17. septembra.