Futsal selekcija Orlova pobedila Češku u prvom meču baraža za plasman na UEFA Futsal EURO – 4:3(1:1)

12.09.2017.

STRELCI: 1:0 Sedler 03:50,1:1 Kocić 12:50, 1:2 Perić 23:17,1:3 Perić 27:36,1:4 Rakić 26:23, 2:4 Čupak 32:49,3:4 Sedlar 35:31 Dvorana u Homutovu. Gledalaca: oko 3000.
ČEŠKA: Gerčak, Čupak, R.Mareš, Rešetar, D.Drozd. Vahala, Zaruba, Slovaček, Sedler, Kovač, Janovski, Vnuk, Holi, Belej.
SRBIJA: Aksentijević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević. Momčilović, Stanković, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić,Pršić, Jovanović, Krstić.
Futsal reprezentacija Srbije nalazi se pred plasmanom na UEFA Futsal EURO koji se iduće godine (31.januar – 10.februar) održava u Sloveniji. Izabranici selektora Gorana Ivančića su u prvom meču baraža, kao gosti, savladali selekciju Češke u Homutovu i ostaje samo revanš kako bi Perić i drugovi definitivno potvrdili veći kvalitet i našli se ponovo među najboljim futsal selekcijama Evrope.


Sve što je domaćin uradio bilo je u uvodnim minutima meča kada je došao u vođstvo, ali od tog trenutka dominirala je u većem delu susreta samo jedna reprezentacija. Prvo je Kocić omogućio saigračima miran odlazak na odmor, a onda je stvar u svoje ruke uzeo najiskusniji Marko Perić i sa dva efektna gola najavio veliku radost našeg sastava. Rakić je potvrdio ogroman kvalitet našeg tima u ovom dvomeču,ali da Česi nisu naivan rival ponovo su pokazali u završnici susreta kada su sa dva brza gola pokazali da će naši momci u revanšu morati ponovo da daju svoj maksimum kako bi overili vizu za evropski samit futsala u Sloveniji.