FUTSAL "A"| SRBIJA PROTIV FINSKE ZA PLASMAN NA PRVENSTVO SVETA, SELEKTOR GORAN IVANČIĆ VERUJE U NOVI, ISTORIJSKI USPEH (VIDEO)

09.12.2020.

Futsal reprezentacija Srbije igra danas u Vanti (17,15), revanš meč baraža za plasman na Prvenstvo sveta 2021. u Litvaniji, protiv Finske (prvi meč u Kragujevcu 1:0). Selektor Goran Ivančić istakao je, pred poslednji trening Orlova, da je Srbija spremna da ostvari veliki uspeh i bude među šest evropskih selekcija koje su izborile plasman među najbolje futsal selekcije na svetu…

-Atmosfera je dobra, malih problema sa povredom ima samo Pršić, ali nadamo se da će moći da igra. Što se tiče samih uslova u Finskoj, sve je na odličnom nivou, hotel, hrana, a dvorana u kojoj ćemo igrati sjajno izgleda. Bilo je nekih priča da će lopta sa kojom ćemo igrati biti nešto sporija, ali nema ni tu problema, uslovi su zaista fenomenalni. Imamo iz prvog meča minimalnu prednost, ne verujem da će Finci igrati previše otvoreno i ofanzivno, očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu. Neće biti previše rizika ni sa jedne ni sa druge strane. Ukoliko postignemo gol, mnogo će da nam znači, jer važi pravilo gola u gostima. Finci znaju da budu veoma agresivni, nekad i grubi prema mojim shvatanjima futsala. Očekujem, dakle, dosta neizvesnu utakmicu, ali i nervoznu, bez mnogo rizika, čekaće se greška protivnika, a mislim da smo kvalitetniji sastav – rekao je Goran Ivančić.