FUTSAL "A" REPREZENTACIJA | SELEKTOR GORAN IVANČIĆ POTPISAO NOVI UGOVOR SA FSS, DIREKTOR BOJAN PAVIĆEVIĆ GOVORIO O EKSPANZIJI FUTSALA, FENOMENALNIM REZULTATIMA I NASTAVKU SARADNJE SA SELEKTOROM

06.12.2020.

Futsal reprezentacija Srbije otputovaće u ponedeljak, 7.decembra za Finsku, na revanš utakmicu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo 2021. (Litvanija), a dan uoči odlaska, selektor Goran Ivančić potpisao je u prostorijama SC FSS i novi ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, po kome će predvoditi futsal “orlove” sa klupe i u naredne dve godine.

Direktor FSS za Futsal i Ženski fudbal, Bojan Pavićević, istakao je da ovim činom želi da pokaže selektoru da ima potpuno poverenje u njegov rad, kao i da se u futsalu ne razmišlja kratkoročno, već na duže staze, što dokazuju i redovni uspesi ove nacionalne selekcije.

– Nije slučajno što smo odabrali da potpišemo novi ugovor sa selektorom pre revanš utakmice baraža, jer od mog dolaska na mesto direktora radimo planski i sistemski, ne zavisimo samo od jedne utakmice ili jednog plasmana. Ja mislim da je to dobar put, koji se do sada pokazao potpuno ispravan i FSS ovim potezom pokazuje da veruje u ono što radi Goran Ivančić, koji se za protekle četiri godine apsolutno dokazao kao odličan stručnjak i pravo rešenje na ovoj poziciji. Futsal se trenutno nalazi u velikoj ekspanziji i imamo najveću podršku saveza od osnivanja ovog sporta, a sve zahvaljujući predsedniku Slaviši Kokezi koji prepoznaje naše napore i pruža nam maksimalne uslove. Mi to vraćamo sjajnim rezultatima, a trenutno smo četvrti na rang listi UEFA i na pragu smo učešća na Prvenstvu sveta gde ide samo 6 selekcija iz Evrope. Ostvarili smo plasman na prošlo Evropsko prvenstvo u Sloveniju, tamo smo se plasirali u četvrtfinale, a nakon toga veoma uspešno je izvršena smena generacija koja se nije osetila u rezultatima. Uspešno smo prošli kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, imali smo dva teška turnira, u Francuskoj i u Nišu, gde smo iza sebe ostavili mnogo moćne selekcije Francuske i Ukrajine. Pobedili smo Finsku u prvoj utakmici,ostao nam je revanš koji je od ogromne važnosti, ali kakav god da bude rezultat, mi već sada znamo da smo na pravom putu i tom stazom ćemo nastaviti dalje zajedno sa Goranom Ivančićem na mestu selektora – istakao je direktor FSS za Futsal i Ženski fudbal Bojan Pavićević.

Selektor Goran Ivančić zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije na poverenju što će i naredne dve godine predvoditi „orlove“.

– Zahvalan sam direktoru Pavićeviću i njegovim saradnicima na tome što delimo iste vrednosti i što svi zajedno razmišljamo dugoročno, a to je strategija koja uvek mora da donese dobre rezultate. Put kojim idemo, nije lak, ali se do sada pokazalo da je ispravan i da futsal reprezentacija Srbije napreduje iz meseca u mesec, a kruna svega bio bi plasman na Svetsko prvenstvo koji svi očekujemo, iako će u revanšu u Finskoj biti pakleno teško. Pred nama je takođe veoma značajna 2021.godina u kojoj će biti održane i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, po novom sistemu, a nadamo se nakon toga u septembru i odlazak na Svetsko prvenstvo u Litvaniju. Idemo korak po korak, imamo jednu kompaktnu, kvalitetnu grupu ljudi na terenu i oko njega i nadamo se nastavku novih lepih priča kada je u pitanju srpski futsal – naglasio je  Goran Ivančić.

Podsetimo, Srbija je 6.novembra u prvoj utakmici baraža za plasman na SP pobedila Finsku u Kragujevcu sa 1:0, a revanš duel odigraće se u sredu, 9.decembra od 17.15 po našem vremenu u finskom gradu Vanta.