FUTSAL „A“ KVALIFIKACIJE ZA EP | SRBIJA SILNA KADA JE NAJVAŽNIJE, ORLOVI UBEDLJIVI U SKOPLJU I SADA SU KORAK BLIŽE PRVENSTVU EVROPE (VIDEO)

09.03.2021.

Najbolji kada je najvažnije. Futsal reprezentacija Srbije slavila je u Skoplju – 6:1 (4:1) protiv Severne Makedonije i sada se nalazi korak bliže plasmanu na Prvenstvo Evrope.

STRELCI: 1:0 Ismaili 9:15, 1:1 Pršić (penal) 9:31, 1:2 Petrović (ag) 12:34, 1:3 Petrov 14:10, 1:4 Lazarević 15:01, 1:5 Tomić 29:31, 1:6 Rakić 25:34. Dvorana u Skoplju.

SEVERNA MAKEDONIJA: Petrovski, Leovski, Micevski, Rangotov, Petrović. Petrovski, Ibiši, Ismaili, Krstevski, Aguši, Sulejman, Arsovski, Ramadan, Seferi.

SRBIJA: Momčilović, Rakić, Tomić, Pršić, Petrov. Vulić, Aleksić, Popović, Ramić, Lazarević, Simić, Stojković, Milosavljević.

Bila je ovo noć izabranika Gorana Ivančića, izdanje na koje su nas navikli Simić i drugovi u mnogim važnim susretima. A meč u Skoplju imao je ogromnu važnost, jer valjalo je posle nešto lošijeg starta u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, uhvatiti novi ritam i biti ono što jesmo u futsalu, sila! Demonstrirali su to naši momci tokom celog meča, posebno u prvom delu kada je utakmica praktično bila rešena. I pored činjenice da je domaćin golom Ismailija sebi dao lažnu nadu, Pršić je iz kaznenog udarca poravnao rezultat, a onda je usledila rafalna paljba, autogol Petrovića, odnosno realizacije Petrova i Lazarevića. Stvari su bile pod kontrolom i u nastavku, a Tomić i Rakić su samo potvrdili da je Srbija ponovo na pravom putu.