Arhiva

FIFA SAMIT U DOHI

15.02.2017.

ŠURBATOVIĆ ZA STOLOM SA INFANTINOM I SAMUROM

U Dohi se održava dvodnevni samit za najviše rukovodioce nacionalnih fudbalskih federacija. FS Srbije predstavlja generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Zbog velikog broja članica svetske kuće fudbala dolazak predstavnika organizovan je po grupama, tako da su ovom prilikom na sastanku sa predsednikom Đanijem Infantinom, generalnim sekretarom Fatmom Samurom i ostalim članovima FIFA između ostalog rukovodioci iz Švedske, Ukrajine, Litvanije, Danske, Kipra, Bosne i Hercegovine, Nigerije, Katara, Sirije, Uzbekistana, Jemena, Iraka…


 

Ideja je da se u nizu sastanaka pod nazivom „FIFA Executive Football summit“, kroz formu okruglog stola sa manje formalnosti, a više diskusije i dijaloga, unapredi razvoj fudbala na svim kontinentima.

Konkretno, cilj je da se Savezi više uključe u kreiranje politike FIFA i donošenje odluka. Teži se ka što otvorenijoj razmeni mišljenja koja bi ubrzala i učinila efikasniju realizaciju novih projekata.

Pričalo se o formatu Svetskog prvenstva 2026. godine, razvoju bazičnog i ženskog fudbala, kao i takmičenju mlađih kategorija, FIFA ne želi da zapostavi ni jedan aspekt fudbala i u koordinaciji sa UEFA u narednim godinama planira brojne projekte koji će fudbal na svim nivoima učiniti još bolje organizovanim i pristupačnijim u svim delovima sveta.