A selekcija

FIFA KATAR 2022 | SRBIJA U GRUPI SA BRAZILOM, ŠVAJCARSKOM I KAMERUNOM

01.04.2022.

Reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi G Prvenstva sveta u Kataru sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.  Prvi meč Srbija igra 24. novembra sa Brazilom, sledi duel sa Kamerunom 28. novembra i Švajcarskom 2. decembra 2022.

Dakle, ono što je Srbija čekala od 14. novembra 2021. i one istorijske pobede u Lisabonu protiv Portugala, dobila je danas u Dohi gde je održan žreb grupa Prvenstva sveta u Kataru. Delegaciju FS Srbije na žrebu predstavljali su zamenik predsednika Nenad Bjeković, selektor Dragan Stojković i direktor „A“ reprezentacije Stevan Stojanović. U žrebu je učestvovao i Bora Milutinović, legendarni trener, selektor koji je učestvovao na pet Svetskih šampionata. Pored njega o sudbini žreba odlučivali su i Brazilac Kafu, Nemac Lotar Mateus, Alžirac Rabat Mađar, Nigerijac Džej Džej Okoča, Iranac Ali Daje, Australijanac Tim Kejhil i Adel Ahmed Malalah.

PREDSEDNIK FIFA ĐANI INFANTINO: SVET ĆE SE PONOVO UJEDINITI U KATARU
Predsednik FIFA Đani Infantino poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima.

„Uzbuđen sam, čekanje je prošlo i sada smo ozbiljni. Ovo izdanje Svetskog prvenstva će biti najbolje ikada, svet će biti ponovo ujedinjeni Kataru. U ovom istorijskom trenutku moramo da okupimo narod. Apelujem: dosta sa oružanim sukobima, ovo će biti izdanje mira“

HIMNA MUNDIJALA

Svetska fudbalska federacija objavila je zvaničnu pesmu Mundijala u Kataru.

Pesma se zove Haja Haja, izvodi je američki pevač Trinidad Kardona, ikona afrobita Davido i katarska pevačica Aiša.

Pesma simbolizuje kako muzika i fudbal mogu da ujedine svet. Oslanjajući se na R&B i rege uticaje, pesma oslikava uzbuđenje fudbalskog prvenstva koje će da osvetli svet krajem ove godine.

ZVANIČNA MASKOTA PRVENSTVA SVETA U KATARU

AL RIHLA, LOPTA NAJBRŽA OD SVIH DO SADA VIĐENIH

Domaćin je promovisao i loptu sa kojom će se igrati u Kataru. Uz poruku da će to biti do sada najbrža lopta, a to znači da možemo očekivati i efikasno prvenstvo.

ODATA POČAST LEGENDAMA

U zvaničnom programu prikazan je film o legendama koje su obeležile minula prvenstva, a nisu više među živima: Dijego Armando Maradona, Paolo Rosi, Gordon Benks i Gerd Miler. Aplauz za sećanje i naklon legendama.