Vesti

EURO U17 | SRBIJA JE UZ ORLIĆE, PORODICE PUTEM VIDEO LINKA PRUŽILE PODRŠKU IGRAČIMA I TIMU, UKLJUČILI SE I DUŠAN VLAHOVIĆ, STEFAN MITROVIĆ, NEMANJA MATIĆ

29.05.2022.

Noć pred meč sa Holandijom, aktuelnim prvakom Evrope, u polufinalu kontinentalnog šampionata, kadetskoj reprezentaciji Srbije (U17) stigla je podrška od najmilijih, ali i od onih koji su idoli mnogima iz generacije 2005.

Naime, posle uobičajene analize u kojoj je selektor Radovan Krivokapić sa svojim saradnicima, upoznao momke sa vrlinama i manama rivala, usledilo je trenutak koji selektor kadeta praktikuje, a odnosi se na „dodatni“ motiv. Podsetimo se, pred meč sa Španijom, Stanković i drugovi su mogli da vide Piksijeve golove iz meča sa Španijom u Italiji 1990. kao i završne poene Novaka Đkovića u pobedi nad Nadalom. Uoči meča sa Danskom na platnu je bio prikazan filmski spektakl „300“ i istorijska bitka kod Termopila, sukob Sparte i Persijanaca. U pet minuta pripreme za bitku i sam sukob, selektor je slikovito objasnio šta znači „formacija, zajedništvo, blok, svi kao jedan…“. Dan kasnije Danska se uverila šta znači „jedan tim, srcem svim“.

Sada su sa platna stigle poruke najmilijih, majke, očevi, sestre i braća, obraćali su se Lijeskiću, Đekiću, Simiću, Serafimoviću, Majstoroviću, Miloševiću, Šljiviću i ostalim momcima, kao i celom timu – da je Srbija uz njih. Posebno iznenađenje igračima priredili su oni čije karijere momci sanjaju. Nemanja Matić, Dušan Vlahović, Stefan Mitrović…Pohvale za sve što su do sada uradili i podrška koja staje u tri reči – gazite do kraja! Sjajan gest naših reprezentativaca.