U 17

EP ZA KADETE U HRVATSKOJ

03.05.2017.

Srbija spremna za premijerni meč protiv Republike Irske (Eurosport 1), selektor Perica Ognjenović veruje u uspeh

 

Kadeti Srbije su završili poslednju fazu priprema u Umagu i doputovali u Opatiju gde će boraviti do premijernog meča na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, duela sa Republikom Irskom, 4. maja u Kostreni od 16,30.
Srbija se nalazi u Grupi C sa selekcijama Nemačke, Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Irske, a posle meča sa Ircima, izabranici selektora Perice Ognjenovića sastaju se 7. maja sa Nemačkom (12,00) i tri dana kasnije sa Bosnom i Hercegovinom (12,00).
Izabranici Perice Ognjenovića su odradili planirano i spremno očekuju premijeru protiv Republike Irske.
-Dobro smo se spremili, odradili treninge u Umagu i sa nestrpljenjem očekujemo da počne takmičarski deo turnira. Veoma smo motivisani da se predstavimo u pravom svetlu. Irska je tipična ostvrska reprezentacija koja igra snažno, bez kalkulacija. Znaju da igraju na rezultat, vole kontakt. Učinićemo sve da pobedom počnemo naše učešće na šampionatu, jer bi tako olakšali put i rasterećeno ušli u nastavak takmičenja – ističe Armin Đerlek.
Selektor Perica Ognjenović je zadovoljan urađenim u Staroj Pazovi i Umagu.
-Maksimalno smo iskoristili lepe uslove u Umagu i realizovali zacrtani program. Najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni da sprovedu zahteve koje smo postavili. Prvi utisci u Opatiji su vrlo pozitivni, spremamo se za početak turnira i mislimo samo na narednu utakmicu. U pozitivnom raspoloženju očekujemo duel sa Irskom, koji je značajan i može nam olakšati ostvarenje našeg cilja. Irci su borbena, takmičarska ekipa, uvek neugodan protivnik. Spremni smo za takvu utakmicu i ako budemo na našem nivou, verujem u uspeh – ne ostavlja dilemu Perica Ognjenović.


Generaciju 2000. koja nas predstavlja na EP u Hrvatskoj čine golmani Miloš Gordić (Crvena zvezda) i Aleksa Milojević (Jagodina),igrači odbrane Aleksandar Kostić (Crvena zvezda), Dimitrije Kamenović (Čukarički), Zlatan Šehović (Partizan), Jovan Vladimir Pavlović (Sport Tim, Banjaluka), Svetozar Marković (Partizan), sredine terena Marko Janković (Crvena zvezda), Armin Đerlek (Partizan), Željko Gavrić (Crvena zvezda), Ivan Ilić (Crvena zvezda),Mihailo Nešković (Vojvodina), Vanja Zvekanov (Spartak, Subotica), Mateja Zuvić (Partizan),Slobodan Tedić (Vojvodina), napadači Milutin Vidosavljević (Čukarički), Filip Stuparević (Voždovac) i Jovan Kokir (Partizan).


Kadetska selekcija Srbije obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo posle dva kruga kvalifikacija. Prvi turnir održan je u Italiji, a selekcija koju je tada predvodio Ilija Stolica, pobedila je BJR Makedoniju (3:1) i Albaniju(2:0), a u meču bez rezultatskog značaja, poraženi smo od Italije (0:2). Na turniru elit runde kvalifikacija u Škotskoj, sada sa selektorom Pericom Ognjenovićem, ostvarili smo veoma važnu pobedu, pokazalo se kasnije odlučujuću, protiv Švajcarske (2:1), poraženi smo od domaćina Škotske (0:1), a onda overili plasman na EP u meču sa Crnom Gorom (1:0).