Arhiva

Džinius Sports (Genius Sports) izabran za partnera FSS za zvanične podatke i integritet

10.04.2018.

Novo partnerstvo za borbu protiv nameštanja utakmica i komercijalizaciju zvaničnih podataka FSS

Džinius Sports (Genius Sports), globalni lider u uslugama za zvanične sportske podatke i tehnologiju, postao je partner Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za zvanične podatke i integritet.

Nadležni organi srpske Super lige, Prve lige Srbije i Kupa FSS su sporazumom dali prava Džinius Sports-u da njihova mreža akreditovanih statističara komercijalizuje podatke snimljene na terenu u stvarnom vremenu.

Jaka tehnologija Džinius Sports-a će omogućiti FSS da kontroliše svoje podatke, obezbeđujući kretanja održivih prihoda, uz stvaranje profil takmičenja FSS u svetu.

Kao partner za integritet, Džinius Sports će pomoći srpskom fudbalu i da se zaštiti od pretnji nameštanja rezultata i korupcije u vezi sa klađenjem. FSS će biti obavešten o svakoj aktivnosti sumnjivog klađenja u svojim takmičenjima preko sistema za nadgledanje klađenja Džinius Sports-a koji upoređuje kretanje kvota sa globalnih tržišta klađenja sa algoritmima za predviđanje u stvarnom vremenu.

– Maksimalno koršćenje podataka i njihova vrednost su postali od suštinske važnosti kada se govori o odgovornosti svih fudbalskih organizacija. Uveren sam da će rezultati naše saradnje sa Džinijus Sportkom biti izuzetno pozitivni za FS Srbije – rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

– Više nego ikada, uloga tehnologije je od vitalnog značaja u plasiranju vrednosti sportskih podataka i čuvanju sporta od nameštanja rezultata. Jako smo zadovoljni zbog partnerstva sa Fudbalskim savezom Srbije, jer tako podstičemo njihov budući razvoj i širimo našu globalnu fudbalsku mrežu – izjavio direktor Džinius Sprota Stiven Barton