Omladinke u meču odluke blizu podviga, ali na Evropsko prvenstvo ide Danska

08.04.2018.

Srpkinje izgubile od Danske sa 0:2, kao drugoplasirane završile kvalifikacije

Strelci: 0:1 Tomsen 53, 0:2 Gejl 90+1. Sudija: Barbara Pokshofer (Austrija). Stadion: Dr. Ameriko Kouto u Mealhadi. Gledalaca: 200. Žuti kartoni: Trbojević 75, Mostarac 76.

Srbija: Cetinja, Vučković, Petrović (od 70. Trbojević), Miladinović, Mostarac, Kardović, Poljak, Savanović, Ivanović, Filipović, Brusin
Danska: Kristensen, Plajdrup, Larsen, Nilsen, Karlsen, Jankovska, Gejl, Lundorf, Hešemi, Holmgard, Tomsen

Bio je to meč u kojem omladinke Srbije nisu imale izbora, jer ih je samo pobeda u poslednjem kolu na turniru u Portugalu protiv Danske vodila na Prvenstvo Evrope.

Prve dobre šanse za naš tim beležimo od 10. minuta. Nažalost Filipovićeva, Kardovićeva i Petrovićeva nisu imale sreće da zatresu mrežu protivnika. Danska je pretila iz brzih kontranapada i na odmor  se otišlo bez golova. U drugom delu susreta naše dame su pokušale opet preko Kardovićeve i Filipovićeve da stignu do gola, koji bi ih eventualno odveo na finalni turnir u Švajcarsku. U pokušajima da probiju snažnu odbranu Danske ipak nisu uspele.

Na kraju su se radovale Dankinje. Prvi gol za skandinavsku reprezentaciju je postigla Tomsenova u 53. minutu, a drugi Gejl u nadoknadi vremena. Srbija je završila kvalifikacije kao drugoplasirana u grupi sa dve pobede i jednim porazom.

Našoj reprezentaciji je za veliki uspeh nedostajalo malo sreće, ali su igrama u Portugalu pokazale da je pred njima lepa budućnost. U drugoj utakmici Vels je pobedio Portugal 1:0.