Омладинке у мечу одлуке близу подвига, али на Европско првенство иде Данска

08.04.2018.

Српкиње изгубиле од Данске са 0:2, као другопласиране завршиле квалификације

Стрелци: 0:1 Томсен 53, 0:2 Гејл 90+1. Судија: Барбара Поксхофер (Аустрија). Стадион: Др. Америко Коуто у Меалхади. Гледалаца: 200. Жути картони: Трбојевић 75, Мостарац 76.

Србија: Цетиња, Вучковић, Петровић (од 70. Трбојевић), Миладиновић, Мостарац, Кардовић, Пољак, Савановић, Ивановић, Филиповић, Брусин
Данска: Кристенсен, Плајдруп, Ларсен, Нилсен, Карлсен, Јанковска, Гејл, Лундорф, Хешеми, Холмгард, Томсен

Био је то меч у којем омладинке Србије нису имале избора, јер их је само победа у последњем колу на турниру у Португалу против Данске водила на Првенство Европе.

Прве добре шансе за наш тим бележимо од 10. минута. Нажалост Филиповићева, Кардовићева и Петровићева нису имале среће да затресу мрежу противника. Данска је претила из брзих контранапада и на одмор  се отишло без голова. У другом делу сусрета наше даме су покушале опет преко Кардовићеве и Филиповићеве да стигну до гола, који би их евентуално одвео на финални турнир у Швајцарску. У покушајима да пробију снажну одбрану Данске ипак нису успеле.

На крају су се радовале Данкиње. Први гол за скандинавску репрезентацију је постигла Томсенова у 53. минуту, а други Гејл у надокнади времена. Србија је завршила квалификације као другопласирана у групи са две победе и једним поразом.

Нашој репрезентацији је за велики успех недостајало мало среће, али су играма у Португалу показале да је пред њима лепа будућност. У другој утакмици Велс је победио Португал 1:0.