Vesti

DIREKTOR A REPREZENTACIJE STEVAN STOJANOVIĆ GOST FAKULTETA ZA MENADŽMENT U SPORTU ALFA BK UNIVERZITETA

20.04.2022.

Direktor A reprezentacije Stevan Stojanović gostovao je u sredu na Fakultetu za menadžment u sportu Alfa BK Univerziteta u Beogradu i tokom sat vremena druženja sa studentima govorio o svojoj igračkoj i funkcionerskoj karijeri.
„Ljudi obično misle da funkcija sportskog direktora podrazumeva sedenje u fotelji i celodnevni boravak u kancelariji. Naravno da to nije tako, ovaj posao je mnogo složeniji i kompleksniji. Kao direktor reprezentacije Srbije imam obavezu da se bavim mnogim detaljima koji selektoru, članovima stručnog staba i igračima posao čine lakšim. Oduvek me je privlačio menadžment i uloga rukovodioca u nekom sportskom kolektivu, nikada nisam razmišljao o trenerskoj karijeri“ – odgovorio je Stojanović na pitanje jednog studenta koja je osnovna razlika između igračke i funkcionerske uloge u fudbalu.
Po završetku predavanja, direktor naše A reprezentacije uručio je dekanu Alfa Univerziteta i nekadašnjem fudbaleru Zemuna Jovanu Veselinoviću monografiju FSS o dve najslavnije generacije srpskog reprezentativnog fudbala koja je u Litvaniji i Novom Zelandu osvojila evropsko i svetsko zlato u omladinskom uzrastu.