A selekcija

Baza Srbije na SP u Rusiji u Svetlogorsku kod Kalinjingrada

18.12.2017.

Goran Bunjevčević: Izborom mesta, hotela i terena, Savez učinio sve da igrači imaju odlične uslove tokom učešća na Prvenstvu sveta

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu u kojoj će naš najbolji nacionalni tim da boravi tokom Svetskog prvenstva u Rusiji (14.jun – 15.jul), a odluka je da reprezentacija boravi u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada.
Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma „Hrabrovo“ u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona „ Kalinjingrad Arena“ gde će Srbija (22. juna) da igra drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske. Prvi susret na SP u Rusiji Orlovi igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27.juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.
-Mesto je mirno, veoma lepo,omogućava nam prijatan boravak za pripremu – ističe Goran Bunjevčević, sportski direktor.- Uvereni smo da će igraći imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste. Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, izlazi na Baltičko more.
Hotel „Falke rezort“ u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora , a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz pruske ere.
-Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, nalazi se u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju – rekao je sportski direktor, Goran Bunjevčević.
U ovom trenutku se još izvode određeni radovi na terenu trening centra „Baltija“, grade se svlačionice, ali do završetka ( očekuje se da sve bude završeno do marta ) sve će biti urađeno po FIFA standardima, sa prirodnom travom, salom za pres konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, reflektorima…..

Na kraju i informacija oko udaljenosti Svetlogorska i Kalinjingrada od Samare i Moskve gde ćemo igrati prvu i treću utakmicu u grupi. Čarter let za Samaru traje dva i po sata, a čarter let do Moskve sat i četrdeset pet minuta.