A selekcija

ALEKSANDAR MITROVIĆ I DUŠAN TADIĆ IZ SC FSS U STAROJ PAZOVI

15.11.2018.

Na društvenim mrežama proglašen je za najboljeg igrača u Ligi nacija posle četiri odigrane utakmice, a nije tajna da su očekivanja fudbalske nacije da Aleksandar Mitrović nastavi sa dobrim igrama i golovima u dresu Srbije.Prilika je već protiv Crne Gore…

-Znamo šta nas očekuje, igramo pred našom publikom i idemo na pobedu – jasan je Aleksandar Mitrović.

Postigao je dva gola u prvoj utakmici, možemo li nešto slično da očekujemo i sada u Beogradu…

-Samo je važno da ekipa igra dobro, a onda će biti i golova. Nije važno ko ih postiže, treba da pobedimo i overimo prvo mesto.

Dušan Tadić i on su obeleđili prošle kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, golovima i asistencijama, da li je to dobitna kombinacija i u Ligi nacija…

-Pravilo je da ekipa izbaci pojedince, kada tim igra dobro onda uvek neko postigne gol ili asistira. Imamo mi naravno mnogo kvalitetnih igrača da bi se sada neko izdvajao…Igrače koji mogu da reše meč.Samo je važno da ekipa igra dobro.

Crnogorci će biti hendikepirani odsustvo Jovetića…

-Svi znamo da je on odličan igrač, u prvom meču je bio rovit i nije bio na nivou na kom zna da bude. Protiv Litvanije u timu je bio Mugoša, postigao je dva gola, tako da će svaki igrač koji nastupa želeti da se iskaže.

U Beogradu ga je sačekala vest o smeni Slaviše Jokanovića sa klupe Fulama…

– To je loša vest za mene, svi znamo koliko je uticaja imao na meene i moju karijeru.Čovek koji je mnogo uradio za mene, čuli smo se juče i on mene više teši nego ja njega. Svarno mi je jako krivo, a mislim da su svi u klubu svesni koliko je postigao za vreme provedeno u Fulamu. Ali to je fudbal…Njega svi jako cene na Ostvru i u Evropi, tako da mislim da će veoma brzo imati novi klub.

U Crnoj Gori je sve bilo dobro…

-Da, imali smo odličan prijem, u hotelu, gradu, nije bilo ni najmanjeg incidenta, sve je bilo na visokom nivou. Mislim da smo dužni Crnoj Gori da im vratimo na isti način.

Na tviteru proglašen za najboljeg igrača u Ligi nacija…

-Dramo je zbog toga, jer ima mnogo jakih selekcija i igrača, a na meni je da nastavim da naporno radim, pomognem ekipi da postiže dobre rezultate i da postižem golove.

Povratak kapitena i zamenika…

-Vellika stvar za reprezentaciju, sve što bih rekao se zna, veliko su pojačanje – ne ostavlja dilemu Aleksandar Mitrović.

 

 Dušan Tadić je bio kapiten u odsustvu Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, a pred poslednja dva meča u Ligi nacija veruje u dobar epilog.

Kao lideri u grupi imamo lepu priliku da obezbedimo prvo mesto i plasiramo se u diviziju B Lige nacija…

-U kratkom vremenskomperiodu igramo novu utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Mislim da smo i u Podgorici pokazali da smo kvalitetniji od Crne Gore, alli moram da naglasim i da oni imaju veoma dobre igrače i da nisu nikako za potcenjivanje. Uglavnom veruujem da smo kvalitetniji da to moramo da pokaemo na terenu.

Kakvu utakmicu moemo da očekujemo…

-Pre svega mislim da ćemo mi igrati bolje, jer sada će biti mnogo bolji teren nego što je to bio slučaj u Podgorici.

Vratili su se Kolarov i Matić…

-Da, mnogo znače za ekipu u svakom smislu. Mnogo smo jači.

S druge strane Crna Gora je oslabljena….

-Sigurno da će im nedostajati Savić i Jovetić jer su im glavni igrači, žao mi je što neće igrati, jer ja uvek volim da svaki tim igra u najjačem sastavu.

Da li se zna ko će biti izvodjač jedanaesterca ukoliko bude dosuđen za nas…

-Nismo na tome radiili, ali najvađđnije je da se postigne gol.Ja sam promašio dva penala, krivo mi je zbog toga, nije smelo da se desi,sada može i Mitrović da šutira. Samo je važno da se postigne gol.

Motiv je veliki, prvo mesto i baraž za plasman na Evropsko prvenstvo…

-Uvek želimo da budemo prvi, mislim da to zaslužujemo po kvalitetu u ovoj grupi. Posle toga nas očekuju kvalifikacije za Prvenstvo Evrope i misim da ćemo biti spremni.

Posle dva meseca onovo u Beogradu…

-Ne znam kakva će atmosfera da bude, nadam se da će biti podrške sa tribina a na nama je da dobrom igrom i rezultatom usrećimo navijače. Mislim da će će sve biti kako treba, teren, ambijent, igra…

Nekim igračima preti suspenzija…

-I ja sam među tim igračima, vodićemo računa kako bi smo svi bili na okupu i za poslednji meč sa Litvanijom – rekao je Dušan Tadić.