Media

AKREDITOVANJE MEDIJA | KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO (MART 2023. GODINE)

17.03.2023.

SRBIJA – LITVANIJA

Poštovani,

Obaveštavamo vas da će od danas – petka, 17.03. (12 časova) do utorka 21.03. (12 časova) biti otvoren sistem akreditovanja medija za predstojeću utakmicu reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Beogradu protiv Litvanija (24. mart, stadion „Rajko Mitić”, 20 sati i 45 minuta).

Vaše zahteve možete poslati na sledeću adresu: [email protected] na memorandumu vaše medijske kuće, uz kopiju validne novinarske legitimacije i fotografiju vašeg izveštača.

Zahtev mora da sadrži ime i prezime izveštača i poziciju na stadionu sa koje će izveštavati (print i elektronski mediji za novinarsku ložu, fotoreporteri za poziciju na terenu, radio izveštači za njima određene pozicije kao i televizijski reporteri).

Apsolutna prava prenosa za utakmice Lige nacija pripadaju TV Arena sport i RTS, tako da je obavezno ostavljanje kamere pri ulasku u medija centar u posebnoj prostoriji kod ulaza ili u pres sali. Na terenu nisu dozvoljene kamere izuzev Arene, RTS-a, FS Srbije i FS Litvanije.

Ukoliko ne dobijete mejl, informaciju o tome da li vam je odobrena akreditacija možete dobiti od srede, 22. marta od 10 do 15 časova, kontakt telefon +381648180056.

Akreditacije ćemo izdavati u centru za akreditovanje koji se nalazi na zapadnoj tribini stadiona Crvene zvezde – servis za članstvo, u četvrtak 23. marta,od 11.00 do 19.00 časova, i u petak 24. marta od 11 sati do početka utakmice.

Fudbalski savez Srbije zadržava pravo da utvrdi konačan broj izdatih akreditacija u skladu sa raspoloživim kapacitetom medija centra na stadionu i sledećim prioritetima:

1. medijski partneri FSS
2. sportske redakcije, odnosno mediji;
3. ostali informativni mediji, u skladu sa tiražom i uticajem na medijskom tržištu
U slučaju bilo kakvih pokušaja nepravilnosti ili zloupotreba akreditacija neće biti odobrena.

Po završetku utakmice biće održana konferencija za medije. Takođe će biti omogućeno uzimanje izjava u miks zoni, koja će biti organizovana ispred svlačionica.

Fotoreporterima je ulaz na stadion omogućen od 18.45 do početka meča i tada će se preuzimati markeri uz obavezan uvid u profesionalni ili lični dokument. Ulaz za fotoreportere je na zapadnoj trbini, kapija 1.

 

CRNA GORA – SRBIJA

Reprezentacija Srbije će drugu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati 27. marta u Podgorici protiv Crne Gore (Gradski stadion – 20.45). Za medije iz Srbije sistem areditovanja organizuje FS Srbije i zahteve prosleđuje FS Crne Gore. Sistem akreditovanja je otvoren od danas, 17. marta, od 12 časova do utorka, 21. marta, do 12 časova. Neophodno je poslati ime i prezime izveštača, kopiju pasoša, fotografiju i poziciju na stadionu (novinar, snimatelj, fotoreporter).

Srdačan pozdrav