A selekcija

ORLOVI NA DLANU | JOVIĆ "ZLATNI DŽOKER" MILANA, MLADENOVIĆ I ĐURIČIĆ SRUŠILI OLIMPIJAKOS, PAVLOVIĆ NASTAVIO SEZONU POBEDOM U KUPU

05.02.2024.

Zanimljiv vikend je iza naših reprezentativaca, a otvorili su ga u petak Nikola Milenković, Predrag Rajković, Strahinja Petrov i Petar Ratkov. Nikola Milenković je sa Fiorentinom bio na pragu osvajanja tri boda u Lećeu, ali u sam smiraj meča, za samo dva minuta, domaćin je ispratio goste u Firencu praznih ruku (3:2). Istog dana na terenu je bio i Predrag Rajković, Majorka je imala teško gostovanje, a na kraju je to i rezultat pokazao (4:0), Bilbao je bio bolji rival i pored nekoliko sjajnih odbrana Rajkovića. U Austriji je počeo drugi deo sezone mečevima 1/4 finala Kupa, a derbi je bio u Lincu gde je LASK dočekao Salzburg (2:3). Od prvog minuta zapažen u timu gostiju bio je Strahinja Pavlović, a pred kraj meča u igru je ušao i Petar Ratkov.

Subotu je definitivno obeležio Luka Jović, sada već „zlatni džoker“ Milana. Roso – neri su gostovali Frozinoneu, imali u jednom trenutku minus, da bi u finišu meča došli do izjednačenja, a zatim i potpunog preokreta za koji je najzaslužniji srpski reprezentativac. Jović je ušao u igru u 80. minutu i posle samo šezdeset sekundi postigao pobedonosni gol (3:2). Bio je to njegov peti gol u sezoni, a postizao ih je na svaka 103 minuta. Udineze je sa Lazarom Samardžićem, koji je na terenu bio od 68. minuta, remizirao sa Moncom (0:0). U Turskoj se nastavlja trka između Galatasaraja i Fenerbahčea, a Dušana Tadića slavio je u minulom kolu u Antaliji (0:2) uz novo dobro izdanje našeg kapitena.

Grčka i Atina su u nedelju bili na nogama zbog velikog derbija u kome je Panatinaikos dočekao Olimpijakos, slavili su „zeleni“ (2:0) uz doprinos Filipa Mladenovića i Filipa Đuričića.PAOK je sa Andrijom Živkovićem ostvario rutinsku pobedu protiv Atromitosa (2:0). Pre ovog kola, vredno je istaći, igrani su revanš mečevi 1/4 finala Kupa, PAOK je eliminidsao Panseraikos (5:0) uz jedan gol Živkovića, a Panatinaikos je imao mnogo teži zadatak u dvomeču sa Atromitosom (posle poraza u prvom meču 1:2), ali za prolaz se pobrinuo Filip Mladenović lepim golom u 9o+5 minutu, za konačnih 0:2.

Na Ostrvu je Đorđe Petrović bio na golu Čelsija, ali ni njegove odbrane nisu mogle da spreče poraz na Stamford Bridžu od Vulverhemptona (2:4). U Seriji A Torino je sa Vanjom Milinkovićem – Savićem sačuvao mrežu, ali nije uspeo da savlada Salernitanu. Darko Lazović je poražen sa Veronom u Napulju (2:1), a u derbiju kola i cele Italije, meču između Intera i Juventusa, slavio je domaćin (1:0). Dušan Vlahović je odigrao ceo meč, Filip Kostić je igrao do 66. minuta.