KOSTAS KAPITANIS, UEFA INSTRUKTOR, ZADOVOLJAN POKAZANIM STEPENOM ZNANJA SUDIJA TOKOM SEMINARA SUDIJA SUPER LIGE

05.02.2024.

U SC FSS u Staroj Pazovi, od 02. februara do 04. februara održan je seminar sudija sudija Super lige, a poslednjeg dana u nedelju 04. 02. sudijama su se pridružile i posmatrači suđenja.

Gost i predavač na seminaru bio je Kostas Kapitanis, UEFA instruktor. Gospodin Kapitanis je sa sudijama obradio mnoge teme iz Pravila igre kao što su : Igra rukom, Ofsajd, Menadžment u savremenom suđenju, Situacije u kaznenom prostoru, Prekršaji, korišćenje VAR tehnologije i VAR intervencija. Svaki od segmenata bio je propraćen obiljem video materijala uz aktivno učestvovanje sudija. Ovoga puta sudije su polagale tri testa, naravno uz obavezan test fizičkih normi, vezana za Pravila igre: video test, test poznavanja VAR protokola i klasičan test poznavanja Pravila igre.
Poslednjeg dana seminara sudijama su se pridružili i posmatrači suđenja koji su zajedno sa sudijama bili podeljeni u nekoliko grupa i imali su priliku da zajedno analiziraju jedan broj video klipova i na delu vide nivo znanja koji poseduju sudije i posmatrači suđenja. Nakon analize, usledila je diskusija koju je vodio instruktor UEFA Kapitanis koji je nakon izlaganja svih grupa dao pojašnjenje za svaku pojedinačnu situaciju.
Gospodin Kapitanis je istakao da je zadovoljan pokazanim stepenom znanja sudija a da je na njima da to opravdaju u narednom delu sezonu.